Odü'de Ortodonti Kliniği Açıldı - Son Dakika
Yerel

Odü'de Ortodonti Kliniği Açıldı

Odü\'de Ortodonti Kliniği Açıldı

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Kliniği düzenlenen törenle açıldı.

02.12.2014 17:55

Ordu Üniversitesi(ODÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Kliniği düzenlenen törenle açıldı.

ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde gerçekleştirilen açılış programına Ordu Valisi irfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık Yarılgaç, ODÜ Rektör Yardımcıları Prof.Dr.Zeki Bostan, Prof.Dr. Nuri Yılmaz, Prof.Dr.Mehmet Ali Bayhan, ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Varol Çanakçı, öğretim üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

BALKANLIOĞLU: "ORTODONTİ BÖLÜMÜNÜN AÇILMASI SEVİNDİRİCİ"

Açılış töreninde bir konuşma yapan Vali irfan Balkanlıoğlu, çene ve yüz bölgesindeki bozukluklarının teşhis ve tedavisi ile ilgilenen bir bilim dalı olan Ortodonti Kliniği'nin olmasının Ordu ve bu bölgede yaşayanlar için son derece önemli olduğuna dikkat çekerek, "Böyle önemli bir kliniğin üniversite içinde olması önemli. Geçmişte üniversiteler toplumdan kopuk yaşıyordu. Böyle dönemlerde bile halka açılan tek penceresi Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri idi. Tıp Fakülteleri ve Diş Hekimliği Fakülteleri başından itibaren daima hastanın içinde ve hocalarla beraber usta-çırak ilişkisiyle yürütülen bir meslek. Bugün, çok ihtiyaç duyulan ortodonti bölümünün açılması son derece sevindirici" dedi.

Ordu'da böyle bir kliniğin bulunması son derece güzel ve iyi bir imkan olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Estetik açısından da bu konu çok önemli. İnsanın ilk gözüne çarpan organı dişleridir. Biri güldüğü zaman ağzında diş bozuksa, bu insanlar için eksik bir durumdur. Dolayısıyla estetikte ve güzellikte bir ihtiyaç. Ordu için, fakültemiz ve üniversitemiz için hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.

YILMAZ: "ÜNİVERSİTEMİZİN GELİŞİMİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ortodonti Bölümünün Ordu'da eksikliğinin hissedildiğini söyleyerek, Ordu Üniversitesi'nin yeni açılan bölümlerle birlikte hızlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Ordu olarak uyum içinde çalıştıklarını ifade eden Yılmaz, "Üniversitemizin gelişip büyümesinde sayın valimiz ve yerel yöneticilerle birlikte uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" ifadelerini kullandı.

ODÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Varol Çanakçı ise konuşmasında, 2012 yılının Nisan ayından itibaren hasta kabulüne başladıklarını, 18 öğretim üyesi, 25 asistan ve 131 öğrenci ile 2,5 yıldır hizmette olan fakültede 89 bin 495 hastaya bakıldığını, 319 bin 272 tedavi işlemi uygulandığını anlattı ve günde 60 hastaya bakıldığını sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından, protokol üyeleri Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Kliniği'nin açılış kurdelesini kesti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odü'de Ortodonti Kliniği Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement