Ödüllü Şair Atacan'dan Başkan Acar'a Şiir - Son Dakika
Yerel

Ödüllü Şair Atacan'dan Başkan Acar'a Şiir

Ödüllü Şair Atacan\'dan Başkan Acar\'a Şiir

Cumhuriyetin 75. yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada ’75. Yıl’ isimli şiiri ile birinciliğe layık görülen ve bugüne kadar birçok şiir kaleme alan Özen Gülay Atacan, son şiirini Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar için yazdı.

14.08.2015 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyetin 75. yıl dönümü nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen yarışmada '75. Yıl' isimli şiiri ile birinciliğe layık görülen ve bugüne kadar birçok şiir kaleme alan Özen Gülay Atacan, son şiirini Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar için yazdı.

Şair ve yazar Özen Gülay Atacan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar'a 'Başkana' isimli akrostiş türünde bir şiir yazdı. Kaleme aldığı şiiri çerçeveletip Başkan Acar'a hediye eden Atacan, kültür ve sanata verdiği desteklerden dolayı Başkan Acar'a hayranlık duyduğunu dile getirdi. Karşıyaka Sevgi Şairleri Grubu'nun Başkanlığını da yapan Atacan, bugüne kadar üç şiir kitabının yayınladığını; fakat ilk defa akrostiş türünde bir şiir yazdığını dile getirdi.

Başkan Acar'ın Türkiye'de eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kültür ve sanatı desteklemesinden dolayı çok etkilendiğini belirten Atacan, "Göreve geldiği ilk günden bugüne kendisini takip ediyor ve gıptayla izliyorum. Atalarımız, 'marifet iltifata tabidir. İltifatsız marifet zayidir' demişler. Bende bu duygularla çalışmalarını takdirle karşıladığım belediye başkanımız için ne yapabilirim diye düşündüm ve kendisi için bir şiir yazmaya karar verdim. Bu vesileyle de gerçekten içimden gelerek kaleme aldığım akrostiş şiirimi de, kültür sanat alanında yaptığı birbirinden başarılı çalışmaların nişanesi olarak sayın Serkan Acar'a hediye etmek istedim" dedi.

Şair ve yazar Özen Gülay Atacan, sözlerini şu şekilde devam ettirdi:

"Aliağa'ya 1 yıl önce taşındım fakat Aliağa uzun yıllardır gidip geldiğim bir yer. Aliağa'yı çok güzel bir sahil kenti olarak görüyorum. Sayın Serkan Acar'ın yönetimindeki Aliağa 10 kat daha fazla güzelleşti. Aliağa'ya olan hayranlığım da kat kat arttı. Bu hayranlığımı da şiire dökmek istedim. Sevgi Şairleri Grubu olarak amacımızın şiiri herkese sevdirmek olduğunu Başkan Acar'a ilettim. Aliağa'da da çok güzel şiir dinletileri düzenlemeyi istiyoruz. Grubumuzda şairlerimiz, bestekarlarımız ve ozanlarımız var. Okullarda, huzurevlerinde, cezaevlerinde şiir dinletileri düzenliyoruz. Şiiri gençlere sevdirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Yavan bir şiir sunmuyoruz. Şiiri; şarkılarla, türkülerle bir mozaik halinde dinleyiciye sunuyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ödüllü Şair Atacan'dan Başkan Acar'a Şiir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement