Odunpazarı'ndan Muharremiye Yemeği - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'ndan Muharremiye Yemeği

Odunpazarı\'ndan Muharremiye Yemeği

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Muharremiye Yemeği'nde Başkan Burhan Sakallı hemşehrileriyle bir araya geldi.
Bir düğün salonunda düzenlenen yemekte misafirlerini karşılayan Başkan Sakallı'ya, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi...

21.11.2013 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen Muharremiye Yemeği'nde Başkan Burhan Sakallı hemşehrileriyle bir araya geldi.

Bir düğün salonunda düzenlenen yemekte misafirlerini karşılayan Başkan Sakallı'ya, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyesi Rasim Duru, başkan yardımcıları ve daire müdürleri de eşlik etti. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen yemeğe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Müşaviri Mahmut Yılmaz, Doğançayır Belediye Başkanı Ali Rıza Koca, İl Genel Meclis Üyeleri,Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyeleri, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Hacı Bektaş Veli Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Muzaffer Demirtaş, Sücaattin Veli Derneği Başkanı İbrahim Balcı, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ersal, Alevi Dedeleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları mensupları ile mahalle muhtarları da katıldı.

Yemekte açılış konuşmasını yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayında can kardeşleri ile, gönül dostları ile bir arada olmaktan, yüz yüze hasbıhal etmekten büyük mutluluk duyduğun belirtti. Sakallı, "Bu topraklar, bu coğrafya, sevgi ve hoşgörü medeniyetinin, birlikte yaşama kültürünün doğduğu, yeşerdiği ve dünyaya örnek teşkil ettiği topraklardır. Çünkü milletimizin Ehl-i Beyt aşkı ve Evlad-ı Kerbela'nın acılarla yoğrulmuş bilgeliği, toplumsal birlik ve beraberliğimizin, dirlik ve düzenimizin tarihi bir teminatıdır" dedi.

Düşünce ve gönül dünyasının önde gelen isimlerinden alıntılar da yapan Başkan Sakallı konuşmasını şöyle sürdürdü:

Bizler bu günlere Hacı Bektaş Veli'nin; 'İncinsen de incitme...' düsturuyla geldik. Bizler bu günlere Pir Sultan Abdal'ın 'Koy sana kötü desinler/Her ayıbına gülsünler/Her gün gıybetin kılsınlar/İncinme gönül incinme' anlayışıyla, gözlerimize mil, gönlümüze perde çeken öfkeyi, nefreti, kini aramızdan dışlayarak ulaştık. Yine bizler geleceğe de Aşık Veysel'in " Değil miyiz hep bir kardaş?/Bizi yakar bizim ataş/Söndürmektir tek çaresi" sözleri ışığında bakıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki cami ne kadar bizimse cemevi de o kadar bizimdir, namaz ne kadar bizimse niyaz da o kadar bizimdir. Yunus Emre ne kadar bizimse Hünkar Hacı Bektaş Veli de o kadar bizimdir. ve Karacaoğlan ne kadar bizimse, Pir Sultan Abdal da, Aşık Veysel de o kadar bizimdir. Bu coğrafyayı kendimize yurt yaptığımız günden bugüne kadar bu aziz vatan toprakları üzerinde inşa ettiğimiz tüm güzel eserler bizim, Alevi'siyle Sünni'siyle hepimizin ortak eseridir."

Yemekte bir konuşma yapan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı İrfan Çetinkaya, Muharremiye Yemeği dolayısıyla Başkan Sakallı'ya teşekkür etti. Çetinkaya,"Başkanımızın düzenlediği ve bu sene 5'ncisini gerçekleştirdiğimiz yemeğimize hepiniz hoş geldiniz. Birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirdiğimiz, birbirimizi daha iyi tanıdığımız bu tür etkinliklerin devamı çok önemli. Bizlerin isteklerini her zaman karşılayan, bir dediğimizi iki etmeyen bir Başkana sahibiz. Davet ettiğimiz her etkinliğimize katılan Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Cem İbadeti, Ritüelleri ve Alevi Semahları hakkında katılımcılara bilgiler veren Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ersal; "Bizim amacımız dünyada yaşanılan acıları kargaşaları bitirmek için Hz. Hüseyin ve şehitlerimizin gittiği yolu herkese anlatmaktır" dedi.

Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Ersal'a, konuşmasının ardından Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı tarafından plaket takdim edildi.

Muharremiye Yemeği, Seyit İbrahim Erenler'in okuduğu mersiye ve tevhidlerle son buldu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'ndan Muharremiye Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement