Odunpazarı'nın Etkinliği Polatlı'da Devam Etti - Son Dakika
Yerel

Odunpazarı'nın Etkinliği Polatlı'da Devam Etti

Odunpazarı\'nın Etkinliği Polatlı\'da Devam Etti

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen “Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe’den Kocatepe’ye yürüyüş” programının 4’üncü günü Ankara Polatlı ayağı ile tamamlandı.

30.08.2015 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Odunpazarı Belediyesi tarafından düzenlenen "Direniş, Diriliş, Kurtuluş Metristepe'den Kocatepe'ye yürüyüş" programının 4'üncü günü Ankara Polatlı ayağı ile tamamlandı.

Polatlı programı kapsamında Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve yürüyüş ekibi, ilk olarak Polatlı Belediyesi'ni ziyaret etti. Polatlı Belediyesi Başkan Vekili Musa Demir tarafından karşılanan Başkan Kurt ve yürüyüş ekibi, yürüyüş programı hakkında Demir'e bilgi verdi.

Başkan Kurt Polatlı Belediyesi'nde yaptığı konuşmasında, "Önce bu işin direnişi gerçekleştirilmiş daha sonra zaferler kazanılmaya başladıkça diriliş ve en son kurtuluşu perçinlemişiz. Bu kapsamda ilçenizi ziyaret ediyoruz. İlçenizde geçen savaşları ve savaşların yaşandığı cepheleri ziyaret edecek arkadaşlarımız ve burada konaklayacaklar. Konaklama sırasında Polatlı'da Kurtuluş Savaşı'nda neler yaşandı, neler oldu, tarihçilerimiz onları anlatacak ve sanatçılarımız da bu güne mahsus çok güzel şiirler okuyacaklar. Amacımız dikkat çekmek, toplumu ve yönetenleri uyarmak. 1920'lerde Türkiye'nin bütün olumsuz koşullarına rağmen imkansız gibi görülen bir işin başarılmasını hatırlatmak istiyoruz. Başaramayacağımız bir iş olmadığını vurgulamak istiyoruz" dedi.

Başkan Kurt, ziyaret sonunda Polatlı Belediye Başkan Vekili Musa Demir'e "Direniş, Diriliş, Kurtuluş" plaketi takdim etti. Polatlı Belediyesi ziyaretinin ardından ekip, Sakarya Şehitliği ve Anıtına doğru yola çıktı. Sakarya Şehitleri Anıtı'na gelen ekip burada Sakarya Zaferi'nde vatanları için canlarını feda eden binlerce vatan evlatları anısına yapılan anıtı ziyaret etti. Yürüyüş ekibi burada Sakarya Savaşının anlatıldığı ve savaşa ait fotoğrafların bulunduğu müzeyi de gezdi. Ardından Sakarya Şehitleri Anıtı ziyaretinin ardından ekip, Sakarya Şehitliğine geçti. Ekip ardından Alagöz Karargah Müzesini dolaştı. Müze ziyaretini tamamlayan ekip, 10 Eylül 1921 tarihinde Baş Komutan Mustafa Kemal Paşa'nın bizzat idare ettiği Türk karşı taarruz safhasında düşmandan geri alınan ilk tepe olan "Dua Tepe"yi ziyaret etti.

Ekip, ziyaretlerin ardından Polatlı'da kurduğu çadır kampında konakladı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Odunpazarı'nın Etkinliği Polatlı'da Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement