OECD'ye Göre Türkiye'de Gelecek Yıl İşler Kötü - Son Dakika
Güncel

OECD'ye Göre Türkiye'de Gelecek Yıl İşler Kötü

OECD\'ye Göre Türkiye\'de Gelecek Yıl İşler Kötü

OECD, Ekonomik Görünüm raporunda Türkiye'de ekonomik büyümenin "standartların altında" kalacağını ve işsizliğin önümüzdeki yıllarda yukarı yönlü olacağını öngördü.

25.11.2014 14:07  Güncelleme: 15:07

Ekonomik işbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Türkiye'de ekonomik büyümenin "standartların altında" kalacağını ve işsizliğin önümüzdeki yıllarda yukarı yönlü olacağını açıkladı.

RAPORDAN BAŞLIKLAR

OECD'nin bugün yayımladığı Ekonomik Görünüm raporundaki Türkiye bölümü, "Büyüme 2014 yılında ivmesini yitirdi" saptamasıyla başladı.

TAHMİNİ BÜYÜME ORANI

Türkiye ekonomisinde büyümenin bu yıl yüzde 3.0 olacağını tahmin eden OECD, gelecek yıl için yüzde 3.2 ve 2016 için yüzde 4.0 büyüme öngörüsünde bulundu.

İHRACAT ARTIŞI DÜŞECEK

OECD raporunda, bölgedeki jeopolitik riskler ve Avrupa'daki ekonomik toparlanmada yaşanan yavaşlamanın etkisiyle ihracat artış hızının düşeceği, bu gelişmelere bağlı olarak da Türkiye ekonomisinin "standartlarının" altında büyüyeceğine işaret edildi.

İŞSİZLİK ARTACAK

OECD raporunda, Türkiye'de işsizliğin de bu yılı yüzde 9.9 ile tamamladıktan sonra, 2015 yılında yüzde 10.1 ve 2016 yılında da yüzde 10.2 düzeyine çıkacağı belirtildi.

ENFLASYON YUKARDA SEYREDECEK

OEC'ye göre, bu yıl sonunda yüzde 9.0 olacak olan enflasyon da, 2015 yılında yüzde 7.4 ve 2016 yılında yüzde 6.8 ile hedeflerin üzerinde kalmaya devam edecek.

DÜNYA EKONOMİSİ BÜYÜYECEK

Raporda yer alan küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmeler içinde, dünya ekonomisinin de bu yıl yüzde 3.3, 2015 yılında yüzde 3.7 ve 2016 yılında yüzde 3.9 büyüyeceği öngörüldü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel OECD'ye Göre Türkiye'de Gelecek Yıl İşler Kötü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • yeterrr: Niye siz kahinmisiniz Ne hinlik var kafanızda bakim 4 1 Yanıtla
  • her yıl geriye gidiş: bunun için okulunu okumaya gerek yok, hazır yiyoruz zatii, her yıl kötüye gidiyoruz, yine kepçeyle götüren tavan, yine ezilen tavann, ezilmeyde devam ediyor, aynı düzen aynı tezgah. 2 2 Yanıtla
  • Erciyes: Allah nasip etmez insaAllah, yine ortalik karistiracaklar, üç kagitçiler, onlarin korkusu, SAVUNMA sanayimiz, 3. köprü, KANAL istanbul, 3. Havaalani ve diger yatirimlar. Ingiltere önce AB ye baksin ve yakin gelecekte sömürülecek devlette kalmayacak, Müslümanlarin KANI ile ayakta durdunuz simdiye kadar o sattiginiz silahlar bir gün geri dönüp sizlere patlayacak, 1 0 Yanıtla
  • osmanlı: her şehirde onlarca alıçveriş merkezi var, tamamen tüketim toplumu olmuşuz. . . bu gidişatı görmek için müneccim veya kahin olmaya gerek yok ki, adamlar doğru demiş hele bir de 3 milyon suriyeli gelsin o vakit görürüz. . . 0 0 Yanıtla
  • uklng: arkadaşlar bu ülke hiçbirşey üretmiyor, bakın bu durum sürdürülemez daha fazla, bir yerde kopar 0 0 Yanıtla

Advertisement