Oğlu Bitkisel Hayatta Eşi de Yatalak - Son Dakika
Yerel

Oğlu Bitkisel Hayatta Eşi de Yatalak

Oğlu Bitkisel Hayatta Eşi de Yatalak

Malkara'da 5 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrasında bitkisel hayata giren oğlu ile yatağa bağlı kalan eşine tek başına bakan Fatma Aksoy, Tekirdağ'da "Yılın Annesi" seçildi.

09.05.2015 11:43  Güncelleme: 15:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatma Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 yıl önce Malkara'da oğlunun kullandığı aracın kaza yaptığını söyledi.

Araçta eşinin de bulunduğunu ifade eden Aksoy, kaza sonrasında oğlu Osman Aksoy'un (38) beyinde oluşan ağır hasar nedeniyle bitkisel hayata girdiğini anlattı.

Aynı kazada eşi İhsan Aksoy'un da görme kaybı yaşayarak, yatağa bağlı kaldığını belirten Aksoy, Süleymanpaşa'da kirada oturdukları evinin bir odasında yatalak eşi ile bitkisel hayattaki oğluna baktığını kaydetti.

Oğlunun evde tıbbi cihazlara bağlı olarak yaşadığını anlatan Aksoy, oğlunu bazen yüksek ateş nedeniyle hastaneye götürdüğünü dile getirdi.

"ONUN İÇİN HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞA HAZIRIM"

Aksoy, oğlumu sadece burnundan besleyebildiğini ifade ederek, şunları anlattı:

"Onun için her türlü fedakarlığa hazırım. Elektrik kesintileri olduğunda cihazları güç kaynağı ile çalıştırıyorum. Evde bakım hizmeti kapsamında bağlanan maaşla geçimimi sağlamaya çalışıyorum. Evde hizmet veren sağlık ekibi de periyodik aralıklarla kontrole geliyor. Oğlumun bakımı için 5 yıldır hiç bir fedakarlıktan kaçınmıyorum. Bazen odasına girip uzun süre gözyaşı döküyorum. Onunla dakikalarca yanıt alamasam da konuşuyorum, saçını okşuyorum, gözlerinin içine bakarken benimle konuşacakmış hissine kapılıyorum. Allah'tan tek dileğim bir gün bana 'Anne' demesi. O günün gelmesini ve ayağa kalkmasını umutla bekliyorum."

Kazanın ardından hastanede yaşam destek ünitesine bağlı olan oğlu için doktorların kendisine, "Sana bebek teslim ediyoruz, istersen yaşamını sonlandıralım" dediklerini aktaran Aksoy, "Ben her şeye rağmen bir anneyim. Oğlumun ölümüne nasıl müsaade edebilirim ki, her şey kabulümdür" diye konuştu.

Fatma Aksoy, doktorların oğlu için 1,5 yıl ömrü kaldığını söylediklerini anımsatarak, oğlunun 5 yıldır bitkisel hayatta yaşadığını bildirdi.

"YILIN ANNESİ" İLAN EDİLDİ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Akçay, Anneler Günü dolayısıyla Fatma Aksoy'u evinde ziyaret etti.

Oğlu ve eşi için yaptığı fedakarlıkları gördükten sonra Fatma Aksoy'u, "Yılın annesi" ilan etmeye karar verdiklerini belirten Akçay, şunları söyledi:

"Anneler Günü etkinlikleri çerçevesinde Fatma Aksoy'u evinde ziyaret ettik. Ona Tekirdağ'da, 'Yılın Annesi' ilan edildiğini söyledik. Fatma teyze, günümüzde hiç kimsenin yapamayacağı fedakarlıkta bulunarak oğlu için her türlü sıkıntıya katlanıyor. Hayatını, yatalak eşi ve bitkisel hayattaki oğluna adamış. Fatma Aksoy'un, ihtiyaçlarını gidermek için elimizden gelen katkıyı sunacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Oğlu Bitkisel Hayatta Eşi de Yatalak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • erol eris: ?????????? 0 0 Yanıtla

Advertisement