Öğrenci ve Öğretmenlere Tablet Bilgisayarlar Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrenci ve Öğretmenlere Tablet Bilgisayarlar Dağıtıldı

Öğrenci ve Öğretmenlere Tablet Bilgisayarlar Dağıtıldı

Fatih Projesi kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’dan video konferansla katılımı ile Adıyaman’da öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı.

17.02.2014 16:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fatih Projesi kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan video konferansla katılımı ile Adıyaman'da öğrenci ve öğretmenlere tablet bilgisayar dağıtıldı.

Adıyaman Merkez Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen törene; Vali Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Faruk Büyükkaramuklu, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Eğitim ve öğretimde fırsat eşitliğini sağlamak, okullardaki teknolojiyi iyileştirmek, bilişim teknolojileri araçlarının öğrenme-öğretme sürecinde daha fazla duyu organına hitap edilecek şekilde derslerde etkin kullanımını sağlamak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca başlatılan Fatih Projesi kapsamında tablet bilgisayar dağıtılıyor.

Tablet bilgisayar dağıtımı töreninde konuşan Vali Mahmut Demirtaş, Fatih Projesi'nin bir medeniyet projesi olduğunu belirterek, "Bugün ülkemiz için çok önemli olan bir projeyi Sayın Başbakanımız açıkladı. Bu proje kapsamında Türkiye genelinde 100 bin adet tablet bilgisayar dağıtımı yapılacak. İlimizde de 679 adet tablet dağıtımı yapılacak. Fatih Projesi geleceğin aydınlık bir projesidir. Bugün devletimizce öğrencililerimize yönelik ücretsiz tablet ve kitap dağıtımı bir medeniyet projesidir. Bu proje kapsamında daha önce ilimizde geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza 518 adet tablet dağıtımı yapmıştık. Bugünde ilimizde 136 öğretmen ve 543 öğrencimize toplam 679 adet tablet bilgisayar dağıtacağız. Bu önemli projeyi hayata geçiren başta Sayın Başbakanımız olmak üzere, Milli Eğitim Bakanlığımıza, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyor, tablet bilgisayarların öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardında Vali Mahmut Demirtaş ve protokol üyeleri tarafından öğretmen ve öğrencilere tablet bilgisayarlar dağıtıldı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenci ve Öğretmenlere Tablet Bilgisayarlar Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement