Öğrenci Yurdunda Çanakkale Zaferi Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Öğrenci Yurdunda Çanakkale Zaferi Kutlandı

Öğrenci Yurdunda Çanakkale Zaferi Kutlandı

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Balıkesir Yurdu Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

20.03.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Balıkesir Yurdu Müdürlüğü tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü münasebetiyle bir program düzenlendi.

Çanakkale Zaferi'nin 100.cü yılı sebebiyle Balıkesir Kredi Yurtlar Kurumu'nda bir program gerçekleşti. İstiklal Marşı'nın kabulünün ve Mehmet Akif Ersoy'un da anıldığı programda Karesi İlçe Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki korosu Çanakkale Türküsüyle programa damgasını vurdu. Programa Yurt Müdürü Aynur Özdemir, Müdür Yardımcıları Bayram Meşe ve Nejla Kaplan'ın yanı sıra yurt personeli de katıldı. Helvanın karılarak öğrencilere ikram edildiği programda Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Zağnos Paşa Cami Müezzini Nafiz Duman'ın Kuran Tilavetiyle devam etti. Kuran Tilavetinin ardından sahne alan Karesi Müftülüğü Türk Tasavvuf Musiki korosu, Çanakkale Türküsü ve Yemen Türküsünü söyleyerek günün anlam ve öneminin anlaşılmasına katkı sağladı. Programa katılan öğrenciler Çanakkale Türküsünü hep bir ağızdan söylediler. Öğrencilerin yoğun katılımının gözlendiği programda Karesi Müftülüğü Şube Müdürü Adem Şen ise Çanakkale Zaferi'ni anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Çanakkale Zaferi'nin isimsiz kahramanlarını anlatan Müdür Şen, Çanakkale'de manevi gücün maddi güce galip geldiğini vurguladı. Müdür Şen, "Seyit Onbaşı vatan millet sevgisi bayrak sancak sevgisi ve inancın çelikleştirdiği yerde duran 275 kg'lık mermiyi Niğdeli Ali yardımıyla kucaklayarak iki metre yükseklikte bulunan topun merdivenlerinden çıkarır. Mermiyi namluya sürer ve infilak ettirir. Niğdeli Ali bu merminin hedefe isabetini görebilmek için gözetleme yerine gitmiştir. Gördüğü manzara düşmanın Ocean zırhlısına tam isabet kaydedilmiştir. Bu zırhlı o günkü 18 Mart Deniz Savaşın'da batırılan üç zırhlıdan biridir. Bu olay bütün savaş sahalarında yankılar uyandırmış ve sevinç yaratmıştır" dedi. Çanakkale savaşında sayısız insanın şehadetini anlatan Müdür Şen, atalarımıza layık olarak bir hayat sürülmesi gerektiğini ve geleceğin gençlerin elinde yeşereceğini söyledi. Yurt öğrencilerine bir müjde veren Müdür Şen, 3 öğrenciyi umreye götüreceklerini dile getirdi. Peygamber Efendimizin Hayatından soruların sorulacağı öğrenciler bu soruların cevaplarını 10 Nisan'a kadar Karesi Müftülüğü'ne teslim edecek. Noter huzurunda çekilen kura sonucunda ise üç öğrenci umreye götürülecek. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenci Yurdunda Çanakkale Zaferi Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement