Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi - Son Dakika
Güncel

Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi

Öğrenciler AB\'yi Öğreniyor Projesi

Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi kapsamında düzenlenen bilgi, resim, slogan ve kısa öykü yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

05.10.2016 17:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi kapsamında düzenlenen bilgi, resim, slogan ve kısa öykü yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Tunca Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, Türkiye'nin AB'ye üyeliğinin stratejik bir hedef olduğunu söyledi.

Hedefe varmak için yapılan çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü belirten Milli Eğitim Müdürü Özcan, şunları kaydetti:

"Özellikle son yıllarda devletimizin demokratikleşme ve sosyal refah alanındaki hedefleri ve bu doğrultudaki çalışmaları AB'nin hedefleriyle paralel bir nitelik taşımaktadır. Bu süreçte Türkiye'de üzerine düşen görevleri yerine getirirken, tam üyeliğe geçişi sağlayacak önemli reformları hayata geçirmiş ve küresel ekonomiye entegre olmamızı sağlayacak adımlar atılmıştır. Türkiye ve AB'nin dış politikadan ekonomik ticari ilişkilere, enerji güvenliğinden, sınır yönetimine, istihdam ve son yıllarda daha fazla önem ve öncelik kazanan göç politikası ve mülteci sorununa kadar pek çok alanda ortak paylaşımları vardır. Özellikle Suriyeli mülteci akını sorununda geçiş koridoru niteliğindeki Türkiye'nin AB için kritik ve stratejik önemi yadsınamaz. Öyle ki mülteci sorunuyla baş etme konusunda Türkiye'nin çabaları ve gösterdiği hassasiyet AB'nin konuyla ilgili yaklaşımlarının çok önüne geçmiştir. Türkiye'nin mültecilerin barınması, istihdamı, yaşam hakları ve eğitimi konusunda yaptığı çalışmalar bütün Avrupa ülkelerine örnek olacak niteliktedir."

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Maarif Müfettişleri Başkanı Ömer Naci Diktaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrenciler AB'yi Öğreniyor Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement