Öğrenciler, Okula Gitmek 4 Kilometre Yürüyor - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler, Okula Gitmek 4 Kilometre Yürüyor

Öğrenciler, Okula Gitmek 4 Kilometre Yürüyor

Batman merkezde, her gün okula gidip gelen öğrenciler, 4 kilometre yürümek zorunda kalıyor.

09.11.2015 07:27

Her gün 4 kilometre yürüyorlar

Batman merkez Aydınkonak Mahallesi Afetevlerde ikamet eden çocuklar, her gün 2 kilometre gidiş ve 2 kilometre dönüş olmak üzere okul yolunda 4 kilometre yol kat ediyor.

Batmanın Kozluk ilçesine bağlı Danagöze (Bakiné) köyünün bir kısmı, heyelan tehlikesi nedeniyle boşaltılmıştı.

İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından Aydınkonak Mahallesinde yaptırılan 132 Afet Konutuna 2 ay önce aileler yerleştirilmeye başlandı.

Ancak yeni afet konutlarına en yakın okulun 2 kilometre uzaklıkta olması öğrenciler ve aileleri için önemli bir sıkıntı oldu.

Servislerin bu güzergahı kullanmadıklarını, şehir içi ulaşımının da olmadığı bu yeni yerleşim birimlerinde, öğrenciler yaya yolunun dahi olmadığı yerde okula yaya gitmek zorunda kalıyorlar.

Öğrenci velileri, yaptıkları açıklamada "Köyümüzde heyelan tehlikesi olunca devlet bizi buraya getirdi. Ancak okul olmayınca öğrenciler her gün saatlerde yürümek zorunda kalıyorlar. Kışın sıkıntı daha da artacak. Çünkü doğru dürüst bir yol yok, yaya yolunun dahi olmadığı yerde kış koşullarının yanı sıra, öğrencilerimizi başıboş köpekler ve bir çok tehlike bekliyor. Umarız, Milli Eğitim Müdürlüğü bu konuya duyarlılık gösterip çocukla için servis imkanı sağlar" diye konuştular.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Öğrenciler, Okula Gitmek 4 Kilometre Yürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ahmet uğurlu: Biz hanki tarihlerde yaşıyoruz bu çocuklar nasıl ders yapar ancak korkuyu uğrenir bence dersi deyıl 3 0 Yanıtla

Advertisement