Öğrenciler Selçuklu Misafirperverliğiyle Ağırlanıyor - Son Dakika
Kültür Sanat

Öğrenciler Selçuklu Misafirperverliğiyle Ağırlanıyor

ADEM KOÇAK - Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde yeni açılan yüksekokulda yurt imkanı olmayınca, bir Selçuklu geleneği olan "misafiri handa ağırlama" yaşatılarak, kız öğrencilere belediye binasında barınma imkanı sunuluyor.

30.10.2016 13:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TURAN KAZAK - ADEM KOÇAK - Aksaray'ın Sultanhanı beldesinde yeni açılan yüksekokulda yurt imkanı olmayınca, bir Selçuklu geleneği olan "misafiri handa ağırlama" yaşatılarak, kız öğrencilere belediye binasında barınma imkanı sunuluyor.

Anadolu Selçuklu Sultanı Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılan ve dünyanın en büyük kervansarayını içinde bulunduran Sultanhanı'na, geçen yıl Aksaray Üniversitesi (ASÜ) bünyesinde yüksekokul açıldı.

Türkiye'nin birçok bölgesinden öğrencinin geldiği beldede, yurt imkanının olmaması üzerine harekete geçen Belediye Başkanı Fahri Solak, özellikle kız öğrencilerinin mağdur olmaması için konuyu Belediye Meclisine taşıdı. Mecliste alınan kararla 4 katlı belediye başkanlığı binasının en üst katı misafirhaneye dönüştürülerek, öğrencilerin kalması için hazırlandı.

Şu an 15 kız öğrencinin kaldığı ve içinde 5 oda, 1 etüt salonu, 1 yemekhane ve 1 kütüphanenin bulunduğu misafirhanede kalan öğrenciler, bütün bu imkanlardan ücretsiz yararlanıyor.

Öğrenciler Selçuklu Misafirperverliğiyle Ağırlanıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Öğrenciler Selçuklu Misafirperverliğiyle Ağırlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement