Öğrenciler Tansiyon ve Şeker Ölçümü Yaptı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Tansiyon ve Şeker Ölçümü Yaptı

Öğrenciler Tansiyon ve Şeker Ölçümü Yaptı

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde sağlık meslek lisesi öğrencileri stant açarak ücretsiz tansiyon ve şeker ölçümü yaptı.

14.04.2014 13:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırıkkale'nin Sulakyurt ilçesinde sağlık meslek lisesi öğrencileri stant açarak ücretsiz tansiyon ve şeker ölçümü yaptı.

Sulakyurt Hakim Mehmet Çakıroğlu Anadolu Sağlık Meslek Lisesi hemşirelik bölümü öğrencileri, toplum hizmeti çalışması kapsamında Sulakyurt Cumhuriyet Meydanı'nda açtıkları stantta vatandaşların tansiyon ve kan şeker ölçümünü yaparak, ölçüm değerleri yüksek çıkan vatandaşları sağlık merkezlerine yönlendirdi.

Sulakyurt Belediye Başkanı İsmail Bildik de, şeker ve tansiyonunu ölçtürerek yapılan etkinliğin memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Okul Müdürü Mehmet Korkmaz, öğrenciler tarafından düzenlenen etkinliğin halkı çeşitli sağlık konularında bilgilendirmenin yanı sıra öğrencilerin de teorik bilgilerini öğretmenleri kontrolünde uygulama fırsatı bulduklarını söyledi.

Halkın yapılan uygulamadan memnuniyet duyduğunu kaydeden Okul Müdürü Korkmaz şöyle konuştu:

"Öğrencilerimiz açılan stantta vatandaşlarımızın tansiyon ve şeker ölçümünü yaparak kişisel hijyen, bebek bakımı ve anne sağlığı, çevre sağlığı, beslenme ve diğer sağlık konularında çeşitli bilgiler verdiler. Bu uygulamamızı daha sonraki tarihlerde kamu kurumlarında çalışanlara yönelik de yaparak sağlık konusunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz."

Etkinliğe, okulun hemşirelik bölüm şefi Aydan Acar, rehberlik servisi öğretmeni Züleyhan Nalçacı da katıldı. - Kırıkkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Tansiyon ve Şeker Ölçümü Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement