Öğrenciler Uygulamalı Fidan Eğitimi Aldı - Son Dakika
Yerel

Öğrenciler Uygulamalı Fidan Eğitimi Aldı

Öğrenciler Uygulamalı Fidan Eğitimi Aldı

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğüne gelen Fırat Üniversitesi Baskil Meslek Yüksek Okulu öğrenciler, fidanlık müdürlüğünde uygulamalı olarak eğitim aldı.

24.03.2014 09:34  Güncelleme: 09:32

Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü'ne gelen Fırat Üniversitesi (FÜ) Baskil Meslek Yüksek Okulu öğrenciler, fidanlık müdürlüğünde uygulamalı olarak eğitim aldı.

FÜ Baskil Meslek Yüksek Okulu öğretim üyeleriyle birlikte gelen öğrenciler, Fidanlık Müdürlüğü'nde Şef İsmail Yörük ve Mühendis Suzan Çetin'den bilgi aldı. Daha sonra öğrenciler merkez fidanlık sahasını gezerek uygulamalı eğitim gördü. Nitelikli ceviz yetiştirmek amacıyla yapılan İngiliz dilcikli aşı, toprak hazırlığı, fidan dikimi, aşılı cevizlerin tüplere alınması, sulama sistemleri, alttan ısıtmalı çelikle fidan üretim tavaları, aşılama teknikleri ve seralar hakkında detaylı bilgiler öğrenen öğrenciler, sahada uygulamalı olarak görmelerinin kendilerine çok faydası olduğunu söyledi.

Fidanlık gezisinin artısı olacağına vurgu yapan Öğretim üyeleri de, özellikle sahada uygulamalı olarak görmelerinin gerek kendileri gerekse öğrenciler için güzel bir ders olduğunu belirtti. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrenciler Uygulamalı Fidan Eğitimi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement