Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika
Güncel

Öğrencilerden Örnek Davranış

Mersin'de öğrenciler çevre duyarlılığı oluşturmak ve temizliğine dikkati çekmek için sahilde temizlik yaptı.

11.05.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'de öğrenciler çevre duyarlılığı oluşturmak ve temizliğine dikkati çekmek için sahilde temizlik yaptı.

Mersin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 150 kişilik öğrenci grubu, iki gruba bölünerek Mezitli Pompeipolis Parkı'nı ve Soli Sitesi'nin önünü temizledi.

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, öğrencilerin örnek bir çalışma yaptığını ve yapılan bu çalışmanın toplumda çevre ve temizlik çalışmaları hakkında farkındalık yaratması gerektiğini belirtti.

Herkesin çevre temizliği konusunda duyarlı olmasını isteyen Tarhan, şunları kaydetti:

"Sahilimizde vatandaşlarımız yeterince duyarlılık göstermiyor. Cam şişelerinden, çekirdek kabuklarına kadar pek çok atık bırakılıyor. Çöp kutusu olmasına rağmen, çöp kutularının kullanılmadığını görüyoruz. Sahilimize bu yapılanları ne belediye ne de emniyet güçleriyle önlemek mümkün değil. Yasal önlemlerle de burada yapılanları engelleyemiyoruz. Toplumsal duyarlılığımızın ve çevre bilincimizin artmasıyla dünyanın en güzel sahillerinden olan Mezitli sahilini ancak bu şekilde koruyabiliriz."

Sahilin temiz olması için kendilerinin de özen gösterdiğini aktaran Tarhan, önümüzdeki günlerde yürüyüş ve bisiklet yolu projesi başlatacaklarını bildirdi.

Okul müdür yardımcısı Hikmet Kanık da emeği geçen öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Gençlerin böyle etkinlikler içerisinde yer almasını istediklerini aktaran Kanık, "Gençlik Haftası çerçevesinde de çeşitli etkinlikler yapıyoruz, bu da o çalışmalardan. Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimizin güzel anılarla okulumuzdan ayrılmasını ve kafalarında çevre temizliği dahil pek çok şey hakkında soru işareti oluşmasını istiyoruz."

Öğrenciler de çevre temizliğine dikkati çekmek için böyle bir faaliyet yaptıklarını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Öğrencilerden Örnek Davranış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement