Kadirli'de Öğrencilerden Tarihi Camide Temizlik Çalışması - Son Dakika
Yerel

Kadirli'de Öğrencilerden Tarihi Camide Temizlik Çalışması

Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde bir grup öğrenci, tarihi Ala Cami'de temizlik çalışması yaptı.

11.06.2014 14:00  Güncelleme: 14:08

Kadirli ilçesinde bir grup ortaokul öğrencisi bin 800 yıllık Ala Cami'de temizlik çalışması yaptı.

7 Mart Ortaokulu öğretmenleri Mahmut Çınkır ve Musa Aslansofuoğlu öncülüğünde bir grup öğrenci, tatile çıkmadan önce tarihi Ala Cami'nin temizliğine katkıda bulundu.

Caminin içini ve çevresini öğretmenleriyle temizleyen öğrenciler, her tatil öncesi okullarının yanındaki tarihi caminin temizliğini yaptıklarını söyledi.

Kadirli Müftüsü Orhan Öncü, ilçenin sembolü haline gelen Ala Cami'de öğrencilerin örnek bir davranışta bulunduğuna işaret ederek öğretmenlerine ve öğrencilere teşekkür etti.

Ramazan ayı öncesi ilçe genelindeki camilerde bakım ve temizlik çalışmalarının devam ettiğini belirten Öncü, "1924 yılında kapatılan tarihi Ala Cami'nin yapılan yoğun çalışma sonrası ibadete açılması vatandaşlar tarafından büyük ilgi görürken öğrencilerimizin de temizlik yapması bizleri çok mutlu etti" dedi.

Din görevlisi Metin Topaloğlu ise öğrencilerin okulun yanındaki tarihi camiye gelerek temizlik çalışmasında bulunmasının örnek bir davranış olduğunu anlattı.

Romalılar döneminde kilise olarak yapılan daha sonra camiye dönüştürülen Ala Cami, restorasyon çalışmalarının ardından 86 yıl sonra 2010 yılında ibadete açılmıştı.

Roma, Doğu Roma ve Türk medeniyetlerinin izlerini taşıyan, yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisini çekerek inanç turizmine önemli katkısı bulunan Ala Cami, Diyanet İşleri Başkanlığı kanalıyla İlçe Müftülüğü'ne devredilmişti. - Osmaniye

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kadirli'de Öğrencilerden Tarihi Camide Temizlik Çalışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Musa ASLANSOFUOĞLU: Yaptığımız bu tür sosyal ve kültürel çalışmalarda bizlerin yanında ve yardımında olan basın mensuplarına çok teşekkür ederim. 0 0 Yanıtla

Advertisement