MŞÜ Öğrencilerinden Ulaşım Eylemi - Son Dakika
Güncel

MŞÜ Öğrencilerinden Ulaşım Eylemi

MŞÜ Öğrencilerinden Ulaşım Eylemi

MŞÜ öğrencileri, üniversite hattındaki otobüs sayısını az buldukları gerekçesiyle gece yarısı eylem yaptı.

25.03.2015 10:53  Güncelleme: 11:08

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) öğrencileri, üniversite hattındaki otobüs sayısını az buldukları gerekçesiyle gece yarısı eylem yaptı.

Muş Alparslan Üniversitesi önünde toplanan yaklaşık 100 öğrenci, ulaşım sıkıntısı nedeniyle eylem yaptı. Üniversite hattındaki otobüs sayısının az olması sebebiyle derslere geç kaldıklarını ve otobüslere tıka basa binmek zorunda kaldıklarını dile getiren öğrenciler, sorunlarının çözülmesi için Muş- Kulp karayolu üzerinde slogan atarak yürüdü. Öğrencilerin şehre girişleri polis tarafından engellendi. Burada bir saat eylem yapan daha sonra tekrar yürüyüşe başlayan öğrenciler, slogan atarak öğretmenevinin bulunduğu alana geldi.

Üniversiteden şehir merkezine kadar yürüme kararı alan öğrenciler, yaklaşık 10 kilometre yürüdükten sonra öğretmenevinin bulunduğu alanda uzun süre slogan atarak eylemlerini sürdürdü. Yetkililerin devreye girmesi ve yapılan basın açıklamasının ardından öğrenciler gece saat 01.00'de olaysız dağıldı.

Ulaşım sıkıntısı yüzünden üniversiteye gidiş gelişlerde sorun yaşadıklarını dile getiren Ersin Reçber isimli öğrenci, "Okula giderken sırt sırta araca binmek zorunda kalıyoruz. Üniversite hattındaki otobüs sayısı yetersiz olduğu için çok sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle sesimizi duyurmak için eylem yapıyoruz" dedi. Kendileri açısından zaruri bir ihtiyaç olan ulaşım sorunu ile sürekli karşı karşıya kaldıklarını söyleyen Reçber, "Yaşanan ulaşım sorunu yüzünden üniversite yönetimiyle sürekli karşı karşıya kalıyoruz. Biz öğrenciler 8 yıldır ulaşım mağduriyeti yaşamaktayız. Gerekli mercilerin sorunu kısa sürede çözmesini bekliyoruz. Otobüslerin tıka basa doldurulmamasını ve durakların netleştirilmesini istiyoruz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel MŞÜ Öğrencilerinden Ulaşım Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement