Öğrencilere, Göktürk Alfabesi Öğretiyorlar - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere, Göktürk Alfabesi Öğretiyorlar

Zonguldak'ta ortaokul öğrencileri, Türklerin kullandığı ilk yazı sistemi Göktürk alfabesini öğrenerek Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, İstiklal Marşı ve bazı şiirlerle "Anadolu Ajansı"nın adını yazarak sergilemeye başladı Türkçe öğretmeni Uzunlu: "Öğrencilerimiz alfabeyi ezberlediler artık rahatlıkla okuyup.

11.06.2014 11:48

KEMAL DANACI - Gökçebey Karapınar Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri tarafından verilen ödev kapsamında, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni, İstiklal Marşı'nı ve bazı şiirlerle "Anadolu Ajansı"nın adını, Göktürk alfabesini kullanarak yazdı.

Türkçe öğretmeni Kemal Uzunlu tarafından öğrencilere Türklerin kullandığı ilk yazı sistemi Göktürk alfebesi öğretildi.

Alfabeyi öğrenen öğrenciler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi, İstiklal Marşı ve bazı şiirler ile çeşitli isimlerin yanı sıra Anadolu Ajansı'nın adını kağıda yazarak okulda sergiyemeye başladı.

Taşa da çeşitli isimleri Göktürk alfabesini kullanarak kazıyan öğrencilerin öğretmeni Uzunlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 ayda öğrencilerin yazı sistemini öğrendiğini söyledi.

Göktürk alfabesini incelerken Orhun Anıtları'na benzeyen bir metin oluşturmak istediklerini ifade eden Uzunlu, şöyle konuştu:

"Bölgemizde bulunan ve çok yumuşak olan bir taşa alfabeyi kullanarak yazacağımız isimleri işleyebileceğimizi gördük. Öğrencilerimiz alfabeyi ezberlediler, artık rahatlıkla okuyup yazabiliyorlar. İstiklal Marşı ve Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini de yazmayı başardılar. İstiklal Marşı'nı kayalara oyarak yazmayı planlıyoruz."

Öğrencilerden Zeynep Karademir de Göktürk alfabesini kullanmaya başladıklarını belirterek,  harfleri ezberlediğini dile getirdi.

Öğrenci Tuğba Karademir, alfabeyi adlarını yazmaya başlayarak öğrendiklerini, daha sonra da uzun metinlerle kendilerini geliştirdiklerini kaydetti. - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilere, Göktürk Alfabesi Öğretiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement