Öğrencilere Sigaranın Zararları Anlatıldı - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Sigaranın Zararları Anlatıldı

Öğrencilere Sigaranın Zararları Anlatıldı

Manisa’nın Selendi ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerine ’Sigara’nın zararları ve Sağlıklı Yaşam’ konulu bir seminer düzenlenerek gençlerin sigara ve tütüne karşı daha dikkatli olmaları istendi.

15.05.2015 13:56

Manisa'nın Selendi ilçesindeki Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi öğrencilerine 'Sigara'nın zararları ve Sağlıklı Yaşam' konulu bir seminer düzenlenerek gençlerin sigara ve tütüne karşı daha dikkatli olmaları istendi.

Okul sınıflarında düzenlenen seminere, Selendi Toplum Sağlığı Merkezi Çevre Teknisyenleri Abdullah Gökdeniz ve Mustafa Örs konuşmacı olarak katıldı. Örs ve Gökdeniz tarafından slayt gösterileri eşliğinde verilen seminerde öğrencilere sigaranın zararları anlatıldı. Örs ve Gökdeniz, sigaranın 11 kanser hastalığına sebep olduğuna değinerek öğrencilerin sigaradan uzak durmalarını istediler.

Dünyada ölüm nedenlerinden birinci sırada gelenin kalp ve damar hastalıkları olduğunu bunun sebebinin sigaradan kaynaklandığı belirten Mustafa Örs, "Günümüzde tütün ve tütün ürünleri her on erişkinden birinin ölüm nedenidir. Tütün, yarattığı sağlık sorunlarının yanı sıra ekonomik ve sosyal gelişmeyi de engellemektedir. Dünyada yoksul aileler gelirlerinin yüzde 10'unu tütün tüketimi için harcamaktadırlar. Dünyada en sık tüketilen tütün ürünü sigaradır. Sigaranın yanı sıra, nargile, pipo, puro, tütün çiğneme de bilinen diğer tütün ürünleri arasında yer almaktadır." dedi.

Abdullah Gökdeniz ise, "Tütün içimi yalnızca içicilerin değil tütün kullanmayan, ancak tütün dumanına maruz kalan bütün bireylerin sağlıklarını da tehdit etmektedir. Sigara tiryakiliği en öldürücü toplumsal zehirlenme olayıdır. Her bir sigarada vücut için zehirli, tahriş edici, kanser yapıcı ve kanserin ortaya çıkmasını kolaylaştırıcı 4 binden fazla kimyasal madde bulunmaktadır. Bunlardan en az 81 tanesinin doğrudan kansere sebep olduğu ispatlanmıştır." şeklinde konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Sigaranın Zararları Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement