Öğrencilere Ücretsiz Dershane Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Öğrencilere Ücretsiz Dershane Eğitimi

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde belediye bünyesinde kurulan Bilgi Evi'nde öğrencilere ücretsiz eğitim veriliyor.

11.10.2014 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Safranbolu Belediyesi bünyesinde kurulu Bilgi Evi'nde açılan kurslarla öğrencilere dershane düzeyinde eğitim veriliyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bilgi Evi'in ücretsiz dershane görevi yaptığını söyledi.

Kurslara 230 öğrencinin katıldığını ifade eden Aksoy, "5 sabah, 5 de öğlen olmak üzere 10 sınıfımız bulunmaktadır. Kurslarda Türkçe, matematik, İngilizce, sosyal bilgiler, ayrıca TEOK sınavına girecek 8. sınıf öğrencilerimiz için de din kültürü dersi veriliyor. Öğrencilerimizin haftalık 10 saat dersleri var. Her dersi iki saat alan öğrencilerimiz gerekli envanterlerle destekleniyor. Hafta içinde de kulüp faaliyetlerimiz başlayacak. Velilerimizin ve öğrencilerimizin isteğine göre de bu faaliyetlerimiz şekillenecek. Bu faaliyetlerimiz içinde piyano, keman, gitar, bağlama, folklor, basketbol, futbol, voleybol gibi birçok alanda ve branşta faaliyetlerimiz olacak" şeklinde konuştu.

Öğrencilerle tek tek ilgilenildiğini belirten Aksoy, şunları kaydetti:

"Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi kurslarındaki öğretmenlerimizin desteğiyle öğrencilerimize seramik ve ebru, el sanatları gibi kurslar vereceğiz. Öğretmenlerimiz belediyemizin kendi bünyesinde olduğu için lise düzeyinde öğrencilerimize konu anlatacaklar. Bir nevi özel ders gibi çocukların sorularını, takıldıkları konuları öğretmenlerimize sorabilecekler. Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Onlar için Safranbolu Belediyesi olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Yeter ki çocuklarımız okumak istesin, okumaya hevesli olsun." - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Öğrencilere Ücretsiz Dershane Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement