Öğrencilerin Yetenekleri Karyap Projesi ile Ortaya Çıkıyor - Son Dakika
Yerel

Öğrencilerin Yetenekleri Karyap Projesi ile Ortaya Çıkıyor

Kartal Yetenek Haritası ve Akademisi Projesi ile Kartallı çocukların yetenekleri keşfediliyor.

07.10.2015 17:35

Kartal Yetenek Haritası ve Akademisi Projesi ile Kartallı çocukların yetenekleri keşfediliyor. Bu proje ile Kartal'daki çocukların yetenek ve ilgi alanlarının ortaya çıkarılması amaçlanıyor.

Kartal Kaymakamlığı, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kartal Belediyesi tarafından desteklenen, Kartal Yetenek Haritası ve Akademisi Projesi (KARYAP) ile öğrenciler yeteneklerini geliştiriyor. Proje ile, Kartal ilçesi sınırlarında eğitim gören anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liseye devam eden tüm öğrencilerin yetenek ve ilgi alanlarının ortaya çıkarılması hedefleniyor. Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde yapılan proje tanıtım programında projenin uygulanış şekilleri anlatıldı. Uygulanan testler sonucu öğrencilerin ilgi ve yetenek alanları belirlenerek çocuklar istedikleri ve keyif aldıkları alanda eğitimlerine devam edecek. Proje tanıtım programı sonrası projenin ilk öğrenci üyeleri geliştirdikleri yeteneklerini sergiledi. Sahne performansları, kaman gösterilerinin yapıldığı programda, Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, projenin ilk üyelerine katılım sertifikası takdim etti.

Proje tanıtım programında konuşma yapan Kartal İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, " Öğrencilerin baskın yetenek alanlarının tespit edilerek ilçemizin yetenek haritasının çıkarılmasını ve öğretmen ve veli farkındalığı yaratarak öğrencilerin yetenekli oldukları alanlarda gelişimlerinin desteklenmesini amaçladığımız KARYAP'ta  rehberlik ve araştırma merkezi koordinatörlüğünde bir yarı yıl boyunca yapılan tarama çalışması sonucunda anaokulundan liseye, 30 bin öğrenciye ulaşılmış ve hazırlanan eğilim ve yetenek raporları okullarımızın rehberlik servislerine ve velilere iletilmiş bulunmaktadır" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLACAK BİR PROJE"

Harun Tüysüz, "Anaokulundan ilkokula, ilkokuldan orta okula, ortaokuldan liseye, liseden üniversiteye, üniversiteden iş hayatına geçişte yapılacak seçimlerde velinin ve idarenin öğretmen ve öğrenciyi tanımasının ve bizzat öğrencinin kendini tanımasının ne derece önemli olduğu açıktır. Türkiye'nin örnek olacak bir projeye imza atan Kartal Milli Eğitim mensupları olarak bizlerin amacı öğrencilere eğitim ve kariyer tercihleri hakkında bilinçli bir karar verebilmelerine rehber olmak, öğrenimlerine ve hayatlarına sağlıklı ve mutlu şekilde devam etmelerini sağlamaktır. Mutlu ve başarılı bireyler, mutlu ve başarılı toplumları oluştururlar. Bundan dolayı, ülkemizin en önemli kaynağı olan insan kaynağının doğru şekilde yönlendirilmesi, insanlardan en üst düzeyde verim alacak şekilde yeteneklerine göre doğru alanlara kanalize edilmesi başarılı, sağlıklı ve mutlu bir ülke geleceği açısından önemlidir" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğrencilerin Yetenekleri Karyap Projesi ile Ortaya Çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement