Öğrenim Katkı Kredisini Geri Ödemeyince Hesabına Bloke Konuldu - Son Dakika
Güncel

Öğrenim Katkı Kredisini Geri Ödemeyince Hesabına Bloke Konuldu

Öğrenim Katkı Kredisini Geri Ödemeyince Hesabına Bloke Konuldu

Elazığ'da üniversitedeyken aldığı düşük kredi 14 bin lira olarak geri istendiğini söyleyen Mehmet Kahvecioğlu, ödeme yapamadığından 12 bin liralık hesabına bloke konuldu.

13.02.2015 11:34  Güncelleme: 15:16

Elazığ'da oturan 31 yaşındaki Mehmet Kahvecioğlu, üniversitede okuduğu yıllarda aldığı 4 bin 750 liralık öğrenim katkı kredisinin, 14 bin lira olarak geri istendiğini, bunu ödeyemediği için de banka hesabında bulunan 12 bin liraya bloke konulduğunu söyledi.

Sorunu çözmek için vergi dairesine gittiğini söyleyen Kahvecioğlu, "1000 lira istediler. Borcu yapılandıracaklarını ve blokenin kalkacağını söylediler. 1000 lirayı verdim yapılandırma yapıldı ama hesabımdaki bloke kaldırılmadı. Ben de maliyedeki görevliler hakkında savcılığa şikayetçi oldum." dedi.

4 BİN 750 LİRALIK ÖĞRENİM KREDİSİNİ ÖDEYEMEYİNCE OKULU BIRAKTI

Mehmet Kahvecioğlu, 2002 yılında Muğla Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü'nü kazanıp, kayıt yaptırdıktan sonra 4 bin 750 liralık öğrenim katkı kredisi aldı. Aldığı krediyi yıllık enflasyona göre geri ödeyeceğine dair belge de imzalayan Kahvecioğlu, 4'üncü sınıftayken okulu bırakmak zorunda kaldı.

İKİNCİ KEZ ALDIĞI DESTEK KREDİSİ 10 BİN LİRA ÇIKTI

Memleketi Elazığ'a dönen Kahvecioğlu, girdiği ünversite sınavında bu kez Fırat Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazandı. Kahvecioğlu, krediyi ödeyemediği için 2010 yılında aldığı destek kredisi 10 bin lira olarak karşısına çıktı. 2012 yılında İletişim Fakültesi'ni bitiren Kahvecioğlu, KPSS'ye de girdi ancak atanamadı.

12 BİN LİRALIK HESABINA BLOKE KONULDU

3 yıldan beri işsiz olarak gezen Kahvecioğlu, biriktirdiği 12 bin liralık parasının bulunduğu hesaba bloke konulduğunu öğrendi. Sorunun çözümü için gittiği Elazığ Harput Vergi Dairesi'nde borcunun 14 bin liraya yükseldiğini öğrenen Kahvecioğlu, çözüm için yetkililerden yardım istedi.

"BORÇLARIM YAPILANDIRILDI AMA HESABIMA KONULAN BLOKE KALDIRILMADI"

Vergi dairesinde borcun yapılandırılması halinde, banka hesabına konulan blokenin kalkacağı belirtilen Kahveci, "Harput Vergi Dairesi Müdür Yardımcısı Mustafa Hakan ve ile yetkililerle görüştüğümde benden 1000 bin lira istediler. Vereceğim parayla borçlarımın yapılandırılacağını söylediler. Ben de 1000 lira verdim. Borçlarım da yapılandırıldı. Her ay 720 lira ödeyeceğim. Fakat bankadaki hesabıma konulan bloke kaldırılmadı. İkinci kez Harput Vergi Dairesi'ne gittim, aynı kişilerle görüştüm. Ellerinden bir şey gelmediğini her şeyin mevzuata uygun olduğunu söylediler. Hayatım boyunca biriktirdiğim param bankada blokeli, kullanamıyorum. Parama el konuldu ve mağdurum. Ben de vergi dairesi Müdür Yardımcısı Mustafa Hakan ile diğer görevlilerin görevi kötüye kullanma suçundan savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öğrenim Katkı Kredisini Geri Ödemeyince Hesabına Bloke Konuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement