Öğretmen Açığı Sözleşmeli Öğretmenlerle Kapanacak - Son Dakika
Güncel

Öğretmen Açığı Sözleşmeli Öğretmenlerle Kapanacak

Öğretmen Açığı Sözleşmeli Öğretmenlerle Kapanacak

Milli Eğitim Bakanlığı son günlerde çok sayıda kamu personelinin görevine son verdi.

28.07.2016 12:35

Peki, bundan sonra ne olacak? MEB müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı açıklamada açığın sözleşmeli öğretmenlerle kapatılacağını söyledi.
15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamudaki en büyük personel operasyonu Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanıyor. Kamu ve özel eğitim kurumlarında çalışan 50 bine yakın öğretmen açığa alındı. Bin 700'e yakın özel öğretim kurumu kapatıldı. Peki, açığa alınan öğretmenlerin yeri nasıl dolacak? Kapatılan okullardaki öğretmenler ve öğrenciler ne olacak?

ZATEN DAHA ÖNCEDEN DE AÇIK VARDI
Her yıl yapılan atamalara rağmen ve açılan özel okullara rağmen eğitim açığı vardı. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra 50 bine yakın öğretmen açığa alındı. Daha önceden var olan öğretmen ve eğitim açığı makası daha da genişledi. Milli Eğitim Bakanlığı, 21 bin 738 kişiyi açığa almıştı bunun yanında özel eğitim kurumlarında görev yapan 21 bin öğretmenin de lisansını iptal etti. Bu durumda Milli Eğitim Bakanlığı'nda büyük bir açık meydana geldi. Bu açığın sözleşmeli öğretmenler ile kapatılacağı MEB müsteşarı tarafından açıklandı. Aynı zamanda eğitim kurumları hakkındaki soruşturmalarda çok sayıda FETÖ ile bağlantısı bulunan eğitim kurumlarının kapılarına mühür vuruldu. O okullarda okuyan öğrencilerin devlet okullarına nakil olması kolaylaştırılacak. Milli Eğitim Bakanlığı'nda yaşanan bu büyük deprem ve öğretmen açığı, sözleşmeli öğretmenler ile kapatılması düşünülüyor.

TEKİN: VERİRSE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN BU KONUDAKİ AÇIĞIMIZI KAPATMAYI PLANLIYORUZ
Dün gece MEB müsteşarı Yusuf Tekin'in yaptığı açıklama kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'nda oluşan öğretmen açığı sözleşmeli öğretmenler ile kapanacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin FETÖ soruşturmaları için şöyle açıklama yaptı, "800'e yakın özel okula kapatma kararı uyguladık. Yargı kararıyla kayyumlara devredilen okullar da ilave edildiğinde hemen hemen bu yapıya ait bütün okullar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontrol altına alınmış olacak. Kapatılan okullardaki öğrencilere nakil ekranları günlük olarak açılacak. Her gün nakil başvurularını yapabilecekler. Eğer hükümetimiz pozitif cevap verirse sözleşmeli öğretmen ile bu konudaki açığımızı kapatmayı planlıyoruz. Yargı kararıyla kayyumlara devredilen okullar da ilave edildiğinde hemen hemen bu yapıya ait bütün okullar, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kontrol altına alınmış olacak. Sınırlar içinde kaldığı dönemler için bu tür şeyler yapılmayabilir ama illegal faaliyetleri ortaya çıktıktan sonra terör örgütlerini destekleyen yapıların içerisinde üye olarak bulunmak, faaliyetlerine devam etmek, hukuk devletindeki vatandaşlara yakışmaz, hele bir öğretmene hiç yakışmaz. Dolayısıyla bu bizim açımızdan bir referans olarak kabul edilecektir. Eğer bu talebe hükümetimiz pozitif cevap verirse sözleşmeli öğretmen ile bu konudaki açığımızı kapatmayı planlıyoruz" diye konuştu.

COŞKUN: MASUM İNSANLAR HER NE ŞEKİLDE OLURSA OLSUN MAĞDUR EDİLMEMELİDİR
Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı İbrahim Coşkun, açığa almalar yapılırken dikkat edilmesi gerektiğini söyleyerek, "Öncelikle açığa alınan öğretmenlerin ayıklama ve cezalandırma süreçleri işletirken delil, belge ve kati bilgiler ışığında hareket edilmeli sübjektif yaklaşımlardan, duyumlardan, kişi insiyatifine dayalı değerlendirmeden uzak durulmalı, masum insanlar her ne şekilde olursa olsun mağdur edilmemelidir. Dolayısıyla hukuk işletilmeli, adalet tesis edilmedir. Vicdanlar yaralamadan çok hassas bir şekilde süreç iyi bir şekilde devam ettirilmediler. Şayet bu açığa alınanlar da soruşturma sonucunda suçlu bulunup el çektirilirse bunların yerine MEB açıklamasına göre sözleşmeli öğretmen alımı yapılacaktır. Zaten önceden 14 bin sözleşmeli alım ile ilgili çalışmalar yapılarak gerekli alt yapı hazırlanmıştı. Bu öğretmenler istihdam edilerek kalkınmada öncelikli illere ataması yapılacak bu süreçten sonra bu sayı artırılarak ihtiyaç kadar alım olacaktır. Çünkü ataması yapılmayan yüz binlerce öğretmen adayımız vardır. Dolayısıyla kadro ihdası söz konusu olduğu zaman oluşan açığı giderebilme imkânı mevcuttur. Türkiye'nin nasıl bir cendereden geçtiği, her kurumda yaşanan olağanüstülükler göz önüne alındığında yekvücut olarak birliğimizi korumamız lazım. Şanlıurfa'da da yer değiştirme, eş durumu ve yeni yapılan okulları da göz önüne alırsak yaklaşık 7 bin civarında öğretmen açığımız mevcuttur. Bu açıklığın büyük bir kısmı kadro açılması halinde bu şekilde giderilerek eğitim -öğretim az da olsa olumlu bir şekilde devam edilebilir" dedi. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Öğretmen Açığı Sözleşmeli Öğretmenlerle Kapanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement