Öğretmenler Türk Eğitim-Sen'in Dayanışma Gecesinde Buluştu - Son Dakika
Yerel

Öğretmenler Türk Eğitim-Sen'in Dayanışma Gecesinde Buluştu

Öğretmenler Türk Eğitim-Sen\'in Dayanışma Gecesinde Buluştu

Balıkesir'de öğretmenler Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği geleneksel dayanışma gecesinde bir araya geldi.

23.03.2013 14:49

Balıkesir'de öğretmenler Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği geleneksel dayanışma gecesinde bir araya geldi. Türk Eğitim-Sen 1 Nolu Şubesinin bu yıl ikincisini düzenlediği dayanışma gecesinde 2 bin kişilik olan Gala Yaşam ve Aktivite Merkezi hınca hınç doldu. Gecenin onur konuğu ise yıllar önce Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği de yapan Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok oldu.

YILMAZ KURAN: "BİZE ADAM GİBİ ADAM LAZIM"

Türk Eğitim-Sen'in düzenlediği geceye sendika üyeleri büyük ilgi gösterdi. Gecenin onur konuğu ise daha önce önce Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı olan Belediye Başkanı İsmail Ok oldu. Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran sendika üyelerini kapıda karşıladı, misafirleriyle yakından ilgilendi. Geceye; Türkiye Kamu-Sen'in diğer şubelerinden Türk Yerel Hizmet-Sen Şube Başkanı Halil Aydoğdu, Türk Haber-Sen Şube Başkanı İbrahim Şayan, Türk Diyanet-Vakıf Sen Şube Başkanı Hakan Paş da katıldı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Yılmaz Kuran, Milli Eğitim Bakanlığındaki bakan değişikliklerini eleştirdi. Bakanların hep çalışanların karşısında yer aldığını ifade eden Yılmaz Kuran, atama yönetmeliğini sert biçimde eleştirdi. Türk Eğitim-Sen şube başkanı Yılmaz Kuran, "Bir atama yönetmeliği çıktı, söyleyecek bir şey yok. Sokaktaki birine söylesen daha güzel hazırlardı. Eş durumu özrü tayini yapılıyor, bir eş Marmara Adası'nda diğeri Balıkesir'de. 200-250 kilometre mesafelerle eşleri birleştirilmiş, buna kargalar da güler. Allah'ın izniyle buradaki arkadaşlarımızın hepsi 10 yıldan buyana dimdik ayakta ve ayakta durmaya devam ediyor. 10 yıldır Türk Eğitim-Sen yetkili sendika, bu yılda yetkiyi kaptırmayacağız. Bunu el birliği ile yapacağız. Sizleri temsilen 7 kişiyiz. Balıkesir 1 Nolu Şube şu anda 3 bin üyenin üzerinde, 2 Nolu Şubede de 800'den fazla üyemiz var. Toplamda 4 bin üyeye yaklaştık. Kuva-i Milliye şehri olan Balıkesir'de atalarımızın yüzünü yere çaldırmadık, çaldırmayacağız. Malum sendika nereden destek alırsa alsın, bizim kesinlikle pes etmeye niyetimiz yok. Mayıs ayı sendikaların yetkileri belirleme süresi. Her arkadaşımız 1 üye yapmalı. Hep birlikte, elele verip başarmalıyız. Dik duran arkadaşlarımız burada. Bize adam gibi adam lazım, işte hepiniz buradasınız" diye konuştu.

BAŞKAN OK: "BALIKESİR'DE 4 YILDA KALICI ESERLER BIRAKTIK"

Geceye kendisi gibi öğretmen olan eşi Nesrin Ok ile birlikte katılan Balıkesir Belediye Başkanı Belediye Başkanı İsmail Ok da Türk Eğitim-Senli olmaktan gurur duyduğunu söyledi. Gecede bir konuşma yapan Belediye Başkanı İsmail Ok, belediye Başkanlığı döneminde son 4 yılda Balıkesir'de önemli eserler bıraktıklarını belirtti. Başkan Ok, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Sizlerin desteği ile 4 yıl önce Balıkesir gibi Türkiye'nin önemli illerinden birisinde Belediye Başkanı oldum. Balıkesir'de 4 yıldan bu yana gerçekten kalıcı eserler bıraktık, iflas etmiş bir belediye almamıza rağmen. Tarihi geçmiş borçlar ödedik, 35 bin metrekarenin üzerinde bir tek kapalı spor salonu olmayan Balıkesir Belediye'sinin kapalı spor salonu yükseliyor. Bunun adı da Türk milliyetçisi Alparslan Türkeş Spor Kompleksi. Eski Kepsut Yolu'nu düzenledik, en güzel girişler yaptık. Türkiye'den değil Avrupa'dan gelenler söylüyor. Türkiye'nin en büyük canlı hayvan pazarını birlikte başardık, yeni mezarlık alanı bizim zamanımızda yapıldı. Bütün mahallelerde semt spor sahaları içerisinde basketbol sahaları olmak üzere, çocuk oyun grupları yer alıyor. Daha önceden yalnızca yüzme havuzu önünde olan basket potalarını bütün mahallelere yaydık, parklar yaptık. Asri Mezarlığı alanı bitiyor ikinci büyük park alanı kazandırıyoruz. Avrupa Birliğinden hibe alarak 27 milyonluk ve yüzde 90'nı hibe olan katı atık projesi sürüyor. Bu toprakları gelecek nesillere emanet edeceğiz ve bu toprakları atalarımızdan emanet aldık. Birçok iş, yatırım yapılırken Balıkesir Belediyesinin ne kamuya ne de hizmet aldığımız hiçbir kimseye borcu yok. Kasalarımızda trilyonlarca para var. Türk Yerel Hizmet-Sen ile sözleşme yaptık, işçilerle gerçekleştirdik. Çalışanı memnun, Balıkesir halkı memnun. Sizlerle birlikte görüşü ne olursa olsun 'ben ateistim, ben dindarım, ben sosyalistim' diyenlerden de destek alıyoruz. Sizlerle görüşemesek bile sizlerin desteği ile buralara geldim, sizlerle ne kadar iftar etsem azdır. Türk Eğitim-Sen'e bu kutsal yolda başarılar diliyorum. Geçmişte Türk Eğitim-Sen'in üyesi olmaktan mutluluk ve gurur duyuyorum."

Bu arada, Türkiye Kamu-Sen Balıkesir İl Temsilcisi Mustafa Koç il dışında olduğu için programa katılamadığını, Yılmaz Kuran nezdinde tüm Türk Eğitim-Sen üyesi kamu çalışanlarının dayanışma gecesinde bir araya gelmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, Türkiye Kamu-Sen'in gücünün tüm kamu çalışanlarınca bilindiğini, kamu çalışanları için verdikleri mücadeleye aralıksız olarak devam edeceklerini söyledi.

(YU)

23.03.2013 14: 29: 55

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenler Türk Eğitim-Sen'in Dayanışma Gecesinde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement