Öğretmenlik Alan Sınavı Adayları Şaşkın - Son Dakika
Eğitim

Öğretmenlik Alan Sınavı Adayları Şaşkın

Öğretmenlik Alan Sınavı Adayları Şaşkın

Öğretmenlik Alan Sınavına hazırlanan adayların kafa karışıklığı sürüyor.

11.01.2013 18:24  Güncelleme: 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Öğretmenlik alan sınavı nasıl uygulanacak? Alan sınavı kimler başvurabilecek?Alan sınavı ne zaman yapılacak? Sınavda kaç soru sorulacak?Alan sınavı puan hesaplaması nasıl olacak?

MEB ve ÖSYM tarafından 2013 kamu personeli seçme sınavında ilk kez uygulanacak KPSS öğretmenlik alan bilgisi testi uygulaması hakkında birçok açıklama yapıldı. Yapılan tüm açıklamalara rağmen, sınava hazırlanan adayların kafasında 2013 KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı için büyük soru işaretleri var.

sitesinde yer alan bilgilere göre; KPSS uzmanları öğretmenlik alan sınavı hakkındaki gelişmeleri şu şekilde özetliyor;

Alan sınavına girecek öğretmen adayları 120 Genel Yetenek-Genel Kültür, 80 Eğitim Bilimleri ve 50 Alan sınavı olmak üzere toplam 250 soruya cevap verecek. Alan sınavına girmeyecek öğretmen adayları ise, Genel Kültür-Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri testini çözecek. Ösym ve meb'in, yapmış olduğu açıklamaya göre Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (Almanca, Fransızca, İngilizce) alanlarında Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi( ÖABT) uygulanacak. Sınav ve başvuru koşulları ile ilgili bilgiler KPSS kılavuzunda adayların bilgisine sunulacak.

Adaylar sınav ile ilgili detayları KPSS kılavuzundan takip edecekler ÖABT'de adaylara kendi alanları ile ilgili 50 soru sorulacak. ÖABT'ye katılan adayların KPSSP10 puanı yanında yüzde 15 Genel Yetenek Testi, yüzde 15 Genel Kültür Testi, yüzde 20 Eğitim Bilimleri Testi ve yüzde 50 ÖABT olmak üzere oluşturulacak KPSSP121 puanı da hesaplanacak. Söz konusu alanlarda bu puan esas alınarak yerleştirme gerçekleştirilecek.Ösym yayınladığı sınav takvimin de .Alan Sınavı Tarihi: 14.07.2013 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek ve Eğitim bilimleri Sınavı Tarihi: 06.07.2013 olarak belirlendi.

ÖABT ile ilgili ayrıntılı açıklama 2 hafta içinde ÖSYM tarafından kamuoyuna duyurulacak.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Eğitim Öğretmenlik Alan Sınavı Adayları Şaşkın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement