Öğretmenlikten Emekli Oldu Arıcılığa Devam Etti - Son Dakika
Yerel

Öğretmenlikten Emekli Oldu Arıcılığa Devam Etti

Öğretmenlikten Emekli Oldu Arıcılığa Devam Etti

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde hem öğretmenlik hem de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaparken arıcılık kursu veren emekli öğretmen Fahrettin Demirkıran, şimdi ilçe ilçe gezdirdiği bal arıları ile üretim yapıyor.

26.06.2014 11:50

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde hem öğretmenlik hem de Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yaparken arıcılık kursu veren emekli öğretmen Fahrettin Demirkıran, şimdi ilçe ilçe gezdirdiği bal arıları ile üretim yapıyor.

Kendisini, bir öğretmen arkadaşının arıcılığa teşvik ettiğini ifade eden emekli öğretmen Fahrettin Demirkıran, arıcılığa 1987 yılında başladığını söyledi. Arkadaşı sayesinde arıcılık yaptığını kaydeden Demirkıran, "Onlar dededen kalma arı yetiştiriciliği yapıyorlardı. Kendisi de benim gibi Kovancılar ilçesinde öğretmendi. Birçok arkadaşını arıcılığa teşvik etmişti. Ben de onlardan biriydim. 1987 yılından beri bu işi yaparken hem maddi hem manevi katkılarla yararlanmış olduk. Kovancılar'da Halk Eğitim Merkezi Müdürü olunca bir çok kurs açtık. 15 yıldan fazla yaptığım müdürlük görevimde arıcılığa da önem verdim. Hem kendim öğrendim hem bir çok kişiye öğrettik. Kursa gelenler içerisinde 120 kişi tam nizami arıcılık yapıyor, bal üretiyor. Ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlıyorlar. Maddi yönden de çok para kazanıyorlar. Yani bir nevi yörede iş istihdamı sağladık" dedi.

Arıya zarar vermeden, korkutmadan kovanın içinde üstü dolu arıların çerçevelerini alıp kontrol ettiklerini belirten Demirkıran, "Elazığ'da arıcılık yapıp birliğe kayıtlı sayısı 400 civarındadır. Birliğe kayıtlı olmayanların sayısı toplam 700 civarındadır. 58 bin 493 arı kovanının bulunduğu Elazığ'da üretilmiş bal rekoru ise 468 bin 500 tondur. 2013 verilerine göre bunu söylüyorum. Biz arcılar en çok merdiven altı katkılı bal üretimine üzülüyoruz. Devletimiz merdiven altı bal üretimi yapanlara gerekeni yapmalılar diyor düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Yazın kendisinin 100 kovan arısı ile birlikte Elazığ'ın, Kovancılar, Palu ve Arıcak ilçelerine giderek arılarından daha çok verim aldığını anlatan emekli öğretmen Demirkıran, kış mevsiminde ise Elazığ merkezindeki kırsal bölgelerinde arılarını soğuklardan koruduğunu dile getirdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Öğretmenlikten Emekli Oldu Arıcılığa Devam Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement