Ohal Kararı Alınması - Son Dakika
Güncel

Ohal Kararı Alınması

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Devletine bağlı, yasalara saygılı vatandaşlarımız, olağanüstü hal uygulamasını hissetmeyecektir.

22.07.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir Valisi Necati Şentürk, "Devletine bağlı, yasalara saygılı vatandaşlarımız, olağanüstü hal uygulamasını hissetmeyecektir." dedi.

Şentürk, Kırşehir Garnizon Komutanı Jandarma Albay Hüseyin Altuntaş ve İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ile valilikte basın toplantısı düzenledi.

Olağanüstü Hal Kanunu ve ilgili yönetmelikler doğrultusunda Kırşehir ile ilçelerinde de olağanüstü hal büroları kurulmasının hüküm altına alındığını bildiren Şentürk, OHAL'in, kamuda iş ve işlemlerin hızlı, etkin işlemesi, halka kolaylık sağlanması için valiliklerin yetkilerini artıran bir uygulama olduğuna işaret etti.

Kentte olağanüstü hal nedeniyle temel hak ve özgürlüklerin kısıtlanmasının söz konusu olmadığını vurgulayan Şentürk, şunları kaydetti:

"Hayatın akışına aykırı uygulamalar olmayacaktır. Devletine bağlı, yasalara saygılı vatandaşlarımız, olağanüstü hal uygulamasını hissetmeyecektir. Olağanüstü halle, terör ve her türlü terör örgütüne karşı etkili mücadele yürütülecektir. Anayasayla kurulan hür demokratik düzeni veya temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik hukuksuz girişimler hızlıca bertaraf edilecektir. Demokrasiye, milli iradeye, insan hak ve özgürlüklerine kasteden FETÖ/PDY, PKK ve benzeri terör örgütleri ile bunlara destek verenlerle en etkili şekilde mücadele edilecektir."

Şentürk, "FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili operasyonlar kapsamında kent genelinde açığa alınan kamu görevlilerinin sayısının" sorulması üzerine, çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Şu anda bununla ilgili sayı vermenin doğru olmadığını anlatan Şentürk, "Bir rakam versem, bu belki 1-2 saat sonra 2-3 katına çıkacak. Sayılar kesinleşmediği için vermiyorum. Ama sonunda mutlaka sayıları vereceğiz. Çok etkili tarzda mücadele verilecek. Bu örgüte fiilen destek veren, katılan, yardım eden kamu görevlileri, görevden alınacak." diye konuştu.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement