Oktay Acar: İslam Toplumu ve Batı Uygarlığı Arasında 100 Yıl Var - Son Dakika
Güncel

Oktay Acar: İslam Toplumu ve Batı Uygarlığı Arasında 100 Yıl Var

Oktay Acar: İslam Toplumu ve Batı Uygarlığı Arasında 100 Yıl Var

Maturidi yesevi Otağı İlmi ve Kelami Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Oktay Acar, "Batı uygarlığı ile aramızda, insan hakları, bilim keşifleri, kendi halklarının rahat ve huzur içinde yaşaması, yüksek gelir seviyesi, fikir özgürlüğü konularında ne yazık ki en az 100 yıllık bir mesafe bulunmaktadır" dedi.

27.09.2014 17:48

Maturidi yesevi Otağı İlmi ve Kelami Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Oktay Acar, "Batı uygarlığı ile aramızda, insan hakları, bilim keşifleri, kendi halklarının rahat ve huzur içinde yaşaması, yüksek gelir seviyesi, fikir özgürlüğü konularında ne yazık ki en az 100 yıllık bir mesafe bulunmaktadır" dedi.

Karabük'ün Safranbolu İlçesi'nde düzenlenen '1inci Maturidi Yesevi Otağı Kurultayı'na eski devlet bakanlarından Namık Kemal Zeybek ve Ramazan Mirzaoğlu, araştırmacı, ilahiyatçı, tarihçi ve çeşitli dernek, cemiyet, konfederasyon, merkez, federasyon başkan yönetici ve üyeleri katıldı.

Kurultayın açılışında konuşan Maturidi Yesevi Otağı İlmi ve Kelami Araştırmalar Derneği Genel Başkanı Oktay Acar, farklı fikir ve düşünceleri temsil eden İslam aydınlarının insanlık alemine her konuda katkılarda bulunduğunu belirterek, "Fakat ne olmuştur da, İslam medeniyetinin mensupları olan İslam alemi günümüzde bu hale düşmüştür? Dünyanın en çok doğal kaynak rezervlerine ve doğal güzelliklerine sahip olmasına rağmen neden İslam ülkelerinde insanlar yüksek hayat standartlarına sahip değiller? Neden dünyada en çok yolsuzluk, çocuk ölümleri, rüşvet, çevre kirliliği, sağlık problemleri, maden ve iş kazaları ve de dünyada en kısa yaşama oranı İslam alemindedir?" diye sordu.

Bütün bu problemlerin kaynağının tam olarak siyasi olmadığını vurgulayan Acar, "Siyasi iktidarlar gelip geçicidir. Ama Türk milleti bakidir. Siyasi partiler ve iktidarlar elbette ki ülkemizi her alanda ilerletmek ve geliştirmek için çalışıyorlar. Ama problemler her iktidar devrinde devam etmektedir. O zaman bu sıkıntıların çözümü tam olarak siyasi değildir" diye konuştu.

Maturidi Yesevi Otağı'nın kurulma amacının özellikle Türk dünyasında olan sıkıntıların, siyasete karışmadan ve de karıştırılmadan çözülmesi için gerekli önerileri ve çözüm yöntemlerini bulmak olduğunu ifade eden Acar, şöyle dedi:

"Her ilim alanında bilim adamlarını, akademisyenleri ve aydınları konferanslar ve seminerler vermek için davet ediyoruz. Batı uygarlığı ile aramızda insan hakları, bilim keşifleri, kendi halklarının rahat ve huzur içinde yaşaması, yüksek gelir seviyesi, fikir özgürlüğü konularında ne yazık ki en az 100 yıllık bir mesafe bulunmaktadır. Yüzyıllardan beri bilim ve sanat üretemeyen İslam toplumu, bugün sürekli küçümsediği batı medeniyetinin zulmü altında inlemektedir. En temel meselemiz Türk milletinin aydınlanma sorunudur. Bu vebalin en büyük müsebbiplerinden biri Türk halkını eğitimsiz bırakan, ilim ve irfanla aralarına mesafe koyan, yüzyıllardır süregelen idarecilerin kabahatleridir. Bugün islam ülkeleri, IŞİD denilen, El Kaide denilen çöl mahlukatlarının yaptıkları zulüm altında inim inlemektedir." - K

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Oktay Acar: İslam Toplumu ve Batı Uygarlığı Arasında 100 Yıl Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement