Okul Bahçesinden Avrupa Şampiyonasına - Son Dakika
Yerel

Okul Bahçesinden Avrupa Şampiyonasına

İlkokulda beden öğretmeninin okul bahçesinde koşarken hızını keşfederek, atletizme yönlendirdiği görme engelli Oğuz Akbulut, Galler'de yapılacak Görme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanmayı hedefliyor Akbulut: "İlkokuldayken çok hareketliydim. Çok hızlı koşardım. Hızım beden eğitimi öğretmenimin dikkatini çekmiş.

09.08.2014 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA ÖNAL - İlkokulda beden eğitimi  öğretmeninin okul bahçesinde hızlı koştuğunu fark ederek, atletizme yönlendirdiği görme engelli Oğuz Akbulut, Galler'de yapılacak Görme Engelliler Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanmak istiyor.

Görme Engelliler Atletizm Milli Takımı'nın başarılı sporcularından Akbulut (22), kamp yaptıkları Kayseri'de, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 14-24 Ağustos tarihlerinde Galler'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'na hazırlandıklarını belirtti.

Cumhuriyet Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu  (BESYO) Antrenörlük Bölümü 2. sınıf öğrencisi Akbulut, 27-28 Mart'ta İzmir'de düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda bin 500 ve 5 bin metrede Türkiye rekoru kırarak, Galler'de yapılacak Avrupa Şampiyonası'a gitmeye hak kazandığını ifade etti.

Yüzde 10 görme yetisine sahip olduğunu dile getiren Akbulut, "Doktorlar benim görme sorunumun genetik bir hastalıktan kaynaklandığını söyledi. Amcalarım ve ailemin diğer bireylerinde de aynı düzeyde bu hastalık var. Genetik bir hastalık ve tedavisi de yokmuş" diye konuştu.

25 madalya kazandı

Akbulut, 7 yıl önce beden eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle spora başladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"İlkokuldayken çok hareketliydim. Çok hızlı koşardım. Hızım beden eğitimi öğretmenimin dikkatini çekmiş. Bu şekilde spora başladım. Daha sonra atletizm yarışlarına katıldım. Yarışlarda elde ettiğim derecelerin ardından milli takıma kadar seçildim. Bu sporu yaptığım için çok mutluyum. Öğretmenime beni böyle güzel bir spora yönlendirdiği için de çok teşekkür ediyorum. İyi ki başladım bu spora, şu ana kadar Türkiye çapında 25 madalyam var."

Bugüne 4-5 farklı spor yaptığını 2010 yılından itibaren de atletizme daha çok ağırlık verdiğini anlatan Akbulut, şöyle devam etti:

"2010 yılında Türkiye Şampiyonası vardı, bu şampiyonada 400 metrede 3. olmuştum. 2012'de Avrupa Şampiyonası'nda B3 kategorisinde 800 metrede 3. oldum. Şu anda spora B2  kategorisinde devam ediyorum. Galler'de B2 kategorisinde 400, bin 500 ve 5 bin metrede ülkemizi temsil edeceğim. Hedefim, daha önce 3. olduğum Avrupa Şampiyonası'nda birinci olmak. Hazırlıklar çok iyi gidiyor. Galler'de  altın madalyaya uzanarak, ülkemi başarıyla temsil etmek istiyorum." - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okul Bahçesinden Avrupa Şampiyonasına - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement