Okul müdürleri değerlendirme puanlarının açıklanması - - Son Dakika
Güncel

Okul müdürleri değerlendirme puanlarının açıklanması -

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi, okul yöneticilerine yönelik değerlendirme süreci ve açıklanan puanları protesto etti.

25.08.2014 17:00

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şubesi, okul yöneticilerine yönelik değerlendirme süreci ve açıklanan puanları protesto etti.

Türk Eğitim-Sen Bilecik Şube Başkanı Ömer Yel, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, görev süresi uzatılacak müdürlerin, ilçe mili eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim şube müdürleri, öğretmenler, okul aile birliği başkanı ve başkan yardımcısı ile öğrenci meclisi başkanı tarafından değerlendirildiğini anımsatarak, değerlendirme sonuçlarının torpili olan, iktidara yakın duran, malum sendikaya üye olan bazı okul yöneticilerine yüksek puan verildiğini öne sürdü.

Yel, 20-25 yıllık okul müdürlerinin bilgisi, becerisi ve kıdeminin hiçe sayıldığını, bu yöneticilerin görevine son verildiğini ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Bu durum eğitimde büyük infiale, kutuplaşmalara, çatışmalara yol açacaktır. Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil, torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. Çok açık söylüyoruz ki, değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür. Milli eğitimde kadrolaşma operasyonu yapılmaktadır. Eğitimin her hücresinde kendi adamlarını görmek isteyen, kilit noktalara yandaşlarını getirmeyi hedefleyenler kapalı kapılar ardında iş çevirmiştir. Türk Eğitim Sen bu işin peşini bırakmayacaktır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Kişiye özel davranan, arkası sağlam olanı koruyan, milimetrik hesaplarla yandaş ordusu kurmaya heveslenenler yargı önünde hesap verecektir."

Yel, basın toplantısının ardından beraberindeki sendika üyeleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü girişine siyah çelenk bıraktı.

Okul müdürleri değerlendirme puanlarının açıklanması -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul müdürleri değerlendirme puanlarının açıklanması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement