Okul Üzümü" Projesinin Önemi - Son Dakika
Güncel

Okul Üzümü" Projesinin Önemi

Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, "Okul Üzümü projesinin devam etmesi gerek" dedi.

23.08.2016 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Akhisar Ziraat Odası Başkanı Ahmet Akbuğa, "Okul Üzümü projesinin devam etmesi gerek" dedi.

Akbuğa, beraberinde Manisa'da görev yapan Ziraat Odası başkanlarıyla Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret ederek üzümde yaşanan sıkıntıları dile getirdi.

Manisa il genelinde 16 ziraat odasının bulunduğunu ve buralara 227 bin çiftçinin kayıtlı olduğunu kaydeden Akbuğa, ildeki toplam 5 milyon 140 bin dekar tarım arazisinin 800 bin dekarının sadece üzüm bağlarından oluştuğuna dikkati çekti.

Türkiye'nin üzüm tüketiminin yüzde 80'ini, ihraç edilen üzüm miktarının ise yüzde 85'ini Manisa'nın karşıladığı bilgisini veren Akbuğa, "Üzümün başkenti olmamıza rağmen önemli sıkıntılar yaşıyoruz. Üzüm üreticisinin yaşadığı sorunlara artık köklü çözümlerin bulunması gerek. Özellikle 'Okul Üzümü' projesinin devam etmesi gerek ve bu proje askeriyeye de genişlemesini istiyoruz" diye konuştu.

Üzüm konusunda yaşanan sıkıntıların bilindiğini, sorunların çözümü noktasında zamana ihtiyaç duyulduğunu belirten Vali Güvençer ise "Bu sorunların kaynakları, yapılabilecekler ve yapılması gerekenler belli. Sıkıntılar konusunda bir araya gelip paylaşmak, kulis oluşturmak anlamında bir araya gelinebilir. Sıfırdan başlamak noktasında değiliz. Bu zamana kadar çeşitli çalışmalar yapıldı. Yapılması gerekenlerin bir bölümü Manisa'ya ilişkin. Manisa'nın yapması gerekenlerle ilgili yeteri kadar mutabakat var. Ülke genelinde de yapılması gerekenler var. Sorun çözüm noktasında zaman alacak." dedi.

Tarımdaki en önemli unsurun pazarlama ve kalite olduğunu belirten Vali Güvençer, üretilen ürünlerde kalite ve sağlığı yakalayan, ticari organizasyonu doğru yapanların mutlak suretle başarılı olacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okul Üzümü' Projesinin Önemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement