İzmir'de Okulu Soyan Hırsızlar Binayı Harabeye Çevirdi - Son Dakika
Güncel

İzmir'de Okulu Soyan Hırsızlar Binayı Harabeye Çevirdi

İzmir\'de Okulu Soyan Hırsızlar Binayı Harabeye Çevirdi

İzmir'de, okulun boşaltılmasını fırsat bilen hırsızlar, bina içersindeki elektrik kablolarından, çeşme musluklarına kadar birçok malzemeyi çaldı.

21.05.2015 11:29  Güncelleme: 12:57

İzmir'in Konak İlçesi'nde, istinat duvarının çökme tehlikesi üzerine boşaltılan Yıldırım Kemal Bey İlkokulu'nun kapı kilitlerini kırarak içeri giren hırsızlar, musluklardan kablolara kadar her şeyi çaldı.

OKUL, İÇERİSİNE GİRİLEMEZ HALE GELDİ

Konak'taki Yıldırım Kemal Bey İlkokulu, istinat duvarının çökme tehlikesine karşı bu yıl boşaltıldı. Okulda eğitim gören 1500 öğrenci, ikinci dönem için 19 Mayıs Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlkokulu'na gönderildi.

Hırsızlar, okulun taşınmasını fırsat bildi. Kapı kilitlerini kıran hırsızlar, elektrik kablolarını, çeşme musluklarını çaldı. Camlarının büyük bir bölümü kırılan okuldaki sınıflara, pislikten, kokudan girilmez oldu, bina harabeye döndü.

MUHTARLAR YARDIM İSTEDİ

Okulun çevresindeki altı mahallenin muhtarı, hem Milli Eğitim'e hem emniyete hem de AK Parti İlçe Başkanlığı'na durumu anlatıp, yardım istedi. Kubilay Mahallesi Muhtarı Ünal Kalfa, yetkililerden bu talanı durdurmaları isteyerek, "Okulun geleceği ile ilgili belirsizlik var. Boşatma gerekçesi ise okulun istinat duvarında çökme riski ve okulun güçlendirilip yeniden onarılması. 1500 öğrenci bir kilometre ötedeki başka bir okula gidiyor. Bu bölge yoksul insanların yaşadığı bir yer. Hırsızlıklar gece oluyor. Her gün bir şeyler sökülüp götürülüyor. Böyle giderse okulun duvarlarından başka geriye bir şey kalmayacak." dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de Okulu Soyan Hırsızlar Binayı Harabeye Çevirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement