Okuldaki Eylem Sonrası Tutuklanan 2 Genç Tahliye Edildi - Son Dakika
Güncel

Okuldaki Eylem Sonrası Tutuklanan 2 Genç Tahliye Edildi

Okuldaki Eylem Sonrası Tutuklanan 2 Genç Tahliye Edildi

Bağcılar'da bir lisede YÖK'ü ve Berkin Elvan'ın öldürülmesini protesto etmek için eylem yaparken gözaltın alınan ardından da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 2 genç, ilk duruşmada tahliye edildi.

02.12.2014 15:59  Güncelleme: 09:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bağcılar'da bir lisede YÖK'ü ve Berkin Elvan'ın öldürülmesini protesto etmek için eylem yaparken gözaltın alınan ardından da çıkarıldıkları mahkemece tutuklanan 2 genç, ilk duruşmada tahliye edildi.

ADLİYE ÖNÜNDE HALAYLI KUTLAMA

Bakırköy 46'ncı Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sanıklar ve avukatları ile davanın müştekisi okulun müdür yardımcısı katıldı. Sanıklar kendilerine atılı suçları kabul etmezken müdür yardımcısı, kendi öğrencisi tutuksuz sanık dışında diğer iki tutuklu sanığı tanımadığını, olay günü ise 3 sanığı da görmediğini söyledi. Sanıkların avukatları Oya Aslan, müvekkillerinin atılı suçları işlediklerine dair dosyada somut delil bulunmadığını belirterek beraatlerini talep etti. Mahkeme, sanıkların savunmalarının alınmış olması, şikayetçi bulunmaması, dosyadaki delillerin toplanmış olması nedeniyle tutuklu sanıkların tahliyelerine karar verdi.

Öte yandan arkadaşlarına destek olmak için adliye önünde gelen Liseli Dev-Genç üyeleri de basın açıklaması yaptı. Daha sonra oturma eylemi yapan grup, arkadaşlarının tahliye edilmesini halay çekerek kutladı.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığının hazırladığı iddianamede, Enis Öskan(20), İsmail Korkmaz (18) ve Mehmet Kaya (18)'nın 6 Kasım 2014 tarihinde Bağcılar Demirkapı Mahallesi'nde bulunan Yavuz Sultan Selim Lisesi'ne gelerek DHKP/C terör örgütünün bünyesinde faaliyet gösteren Dev-Genç organizasyonu adı altında YÖK'ün kuruluş yıl dönümünü protesto etmek ve öğrenci meclisleri girişiminde boykot yapmak için okulun ikinci katında bulunan 9-A sınıfını işgal ederek terör örgütü lehine slogan attıkları belirtildi. İddianamede şüphelilerin sınıfı boşaltarak öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini engelledikleri ve izinsiz toplandıkları anlatıldı. İkisi tutuklu 3 genç hakkında iddianamede" terör örgütü" propagandası yapmak suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar, "eğitim ve öğretimin engellenmesi" suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar, "izinsiz gösteri yapmak" suçundan 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Okuldaki Eylem Sonrası Tutuklanan 2 Genç Tahliye Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement