Okuma Yazma Bilmeyenler İçin Kurs Açılacak - Son Dakika
Yerel

Okuma Yazma Bilmeyenler İçin Kurs Açılacak

Okuma Yazma Bilmeyenler İçin Kurs Açılacak

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde açılacak kursta emekli öğretmenlerin de görev alması hedefleniyor.

21.10.2014 12:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde okuma yazma bilmeyenler için kurs açılacağı bildirildi.

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Sorgun Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre Sorgun'da 15 yaşın üstünde 4 bin 500 kişinin okuma yazma bilmediğini söyledi. Bu sayıyı düşürmeyi istediklerini belirten Arslantaş, Sorgun'da 96 emekli öğretmenin ikamet ettiğini ifade ederek, "Okuma yazma bilmeyenler için kurs açacağız. Burada emekli öğretmenlerimizin de eğitim vermesini arzuluyoruz" diye konuştu.

Camilerde de okuma yazma kursu açılacak

Arslantaş, şunları kaydetti:

"Okuma yazma bilmeyenlerin bin 650'si ilçe merkezinde yaşıyor. Emekli öğretmenlerimizden isteğimiz, bu vatandaşlarımıza okuma yazma öğretmeleri. Bunun karşılığında İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından kendilerine haftada 10 saat ek ders ücreti verilecek. Köylerde ikamet eden vatandaşlarımıza da çalışan öğretmenlerimiz eğitim verecek. Okuma yazma bildikleri halde belgesi olmayanlar da var. Onlar da bu kursların ardından belge alacak. Kurslar için okullarımızdan, Kur'an kurslarımızdan, köy odalarından, hatta gerekirse camilerimizden bile yararlanılacak."

Toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Ekinci, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ali Erol ve çok sayıda emekli öğretmen katıldı. - Yozgat

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Okuma Yazma Bilmeyenler İçin Kurs Açılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement