Okuma Yazma Öğrenen Roman Kadınlara İş İmkanı - Son Dakika
Güncel

Okuma Yazma Öğrenen Roman Kadınlara İş İmkanı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Kurstan detaylar Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli röportajı Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç röportajı Kursiyerlerden Burcu Şahin röportajı Okuma yazma öğrenen Roman kadınlara iş imkanı Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde Roman kadınlara yönelik proje kapsamında okuma yazma kursuna başlayan 10 kadına, belgelerini aldıktan sonra OSB'de iş verilecek Kaymakam Çiçekli: "İnşallah buradaki emekler boşa gitmeyecek, onlar çalışma hayatına dahil olacaklar, kendi ayakları üzerinde duracaklar" Belediye Başkanı Genç: "Amacımız Roman vatandaşlarımıza hazır vermek değil, onları kazanarak kendi ihtiyaçlarını giderecek, kendi hayatlarını sürdürecek imkanlar yaratmaktır" Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde Roman kadınlara yönelik başlatılan "1. Kademe Okuma Yazma Kursu" Projesi kapsamında belgelerini almaya hak kazananlara iş imkanı sağlanacak.

08.03.2016 17:46

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Kurstan detaylar

Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli röportajı

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç röportajı

Kursiyerlerden Burcu Şahin röportajı

Okuma yazma öğrenen Roman kadınlara iş imkanı

Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde Roman kadınlara yönelik proje kapsamında okuma yazma kursuna başlayan 10 kadına, belgelerini aldıktan sonra OSB'de iş verilecek

Kaymakam Çiçekli:

"İnşallah buradaki emekler boşa gitmeyecek, onlar çalışma hayatına dahil olacaklar, kendi ayakları üzerinde duracaklar"

Belediye Başkanı Genç:

"Amacımız Roman vatandaşlarımıza hazır vermek değil, onları kazanarak kendi ihtiyaçlarını giderecek, kendi hayatlarını sürdürecek imkanlar yaratmaktır"

Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde Roman kadınlara yönelik başlatılan "1. Kademe Okuma Yazma Kursu" Projesi kapsamında belgelerini almaya hak kazananlara iş imkanı sağlanacak.

Kaymakamlık, Belediye ve Halk Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla hazırlanan projede, Roman kadınlara 10 kişilik sınıfta 120 saatlik okuma yazma kursu veriliyor.

Kursta başarılı olup belgelerini almaya hak kazanan kadınlar, Söğütlü'deki Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) istihdam edilecek. Kursiyerler, okuma yazma eğitiminin yanı sıra Kur'an-ı Kerim dersleri de alıyor.

Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Roman vatandaşların okuma yazma düzeyleriyle ilgili yaptıkları çalışmada çoğunun okuma yazma bilmediğini öğrendiklerini söyledi.

Bu nedenle eğitime önce kadınlardan başlamak istediklerini belirten Çiçekli, "Kursumuzun üçüncü haftasındayız. Okuma yazma belgelerini alan bayanlarımızı çalışma hayatına kazandırmayı düşünüyoruz. Onların da böyle bir talebi var. Kendi istekleri doğrultusunda OSB'de çalışacakları alanda iş imkanı vermeyi düşünüyoruz" diye konuştu.

"Kendi ayakları üzerinde duracaklar"

Çiçekli, daha sonra diğer okuma yazma bilmeyenlere de eğitim vererek, Sakarya'daki diğer OSB'lerde entegre çalıştırmayı düşündüklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kadınların istekli olduklarını görüyoruz. İnşallah buradaki emekler boşa gitmeyecek, onlar çalışma hayatına dahil olacaklar, kendi ayakları üzerinde duracaklar. Biz bunun diğer Roman vatandaşlara örnek olacağını düşünüyoruz. Bugün de Dünya Kadınlar Günü. Hem çalışmalarını yerinde görmek hem de onların gününü kutlamak için buraya geldik. Biz kendi ayakları üzerinde duran bayanlar istiyoruz. Kendi ayakları üzerinde dursun, çocuklarına örnek olsun. Burada sosyal hayatta karşılaştıkları sorunları çözmek istiyoruz."

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise örnek bir proje hazırladıklarını, başarılı olunması durumunda bunu Bakanlık desteğiyle büyütmek istediklerini bildirdi.

Böylece, tüm Roman vatandaşların hem okuma yazma öğreneceğini hem de iş bulma imkanına kavuşacağını dile getiren Genç, şunları kaydetti:

"Amacımız Roman vatandaşlarımıza hazır vermek değil, onları kazanarak kendi ihtiyaçlarını giderecek, kendi hayatlarını sürdürecek imkanlar yaratmaktır. Proje başarıya ulaştığında Sakarya'daki belki de tüm Türkiye'deki diğer Roman vatandaşlara da örnek olacak. Onları istihdam ederek hem ekonomiye kazandıracağız hem de kendilerine çalışarak hayatlarını sürdürme imkanı vereceğiz. Hükümetimizin başlattığı Roman açılımı kapsamında AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Ayhan Sefer Üstün ile bu projeyi konuştuk. Kendileri de bunu destekliyor."

"Devletimizden Allah razı olsun"

Kursiyerlerden Burcu Şahin de ilk etapta kendisinin kursa gelmek istemediğini ancak 2 bebeği olmasına rağmen Kaymakam Çiçekli'nin de etkisiyle bu imkandan faydalanmaya karar verdiğini anlattı.

Kursta okuma yazmayı öğrendiğini aktaran Şahin, "Çocuklarımın geleceği için öğrenmek iyi bir şey. Öğretmen bir ders veriyor anne baba bilmeyince çocuk da bilemez, öğrenemez ama anne baba öğrendiği zaman çocuğuna öğretebilir. Hastaneye gidiyorduk nereye gideceğini bilmiyorsun, ama okuma yazma bilince kimseye danışmadan gidebiliyorsun. Allah razı olsun devletimizden böyle bir imkan sağladı bize ve okuma yazmayı öğrendik" ifadelerini kullandı.

Kaymakam Çiçekli ve Başkan Genç, Roman kadınlara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla karanfil verdi.

Okuma Yazma Öğrenen Roman Kadınlara İş İmkanı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Okuma Yazma Öğrenen Roman Kadınlara İş İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement