Okurken Ağzınızın Suyunu Akıtacak 13 Efsane Mekan - Son Dakika
Sponsorlu İçerik

Okurken Ağzınızın Suyunu Akıtacak 13 Efsane Mekan

Her yemek her yerde yenmez. Yeri ustası, inceliği var. İşte mükemmel lezzetlerin gizli adresleri...

14.06.2016 10:34  Güncelleme: 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1. DÖNERİ DİLLERE DESTAN 3 MEKAN

Döneri herkes farklı sever, ama dönerin iyi ustaları değişmez.

Kavacık Bayramoğlu, döneri dana ve koyun eti karışımından yapar. Lezzetini odun ateşinden alır. Yeme de yanında yat cinsinden.


Beşiktaş Karadeniz Döner, 1973'ten beri İstanbulluların uğrak yeri. Mekân ufak olduğu için insanlar kapıda kuyruk oluyor. Hazırlıklı gidin.


Bir de Tatar Salim var ki dönerin hakkını veriyor diyebiliriz. Vedat Milor İstanbul'daki dönerciler arasında birinci sıraya koyuyor. Odun ateşinde pişen Kastamonu usulü döner… Yan ürünlerdeki kalite de cabası…

2. EN İYİ ADANA KEBAP NEREDE YENİR?

Adana kebabı, tabi ki Adana'da yiyeceksin. Salaş bir lezzet arıyorsanız, Yeşil Kapı'ya gidin. Tabela yok, isim yok ama lezzet yerinde.


Cik Cik Ali'ye mutlaka uğrayın. 40 yıllık kebapçı Ali ustayla bir hasbıhal edin, satır kıymasıyla yaptığı kebabı yemeden dönmeyin. Hem belki size 'cik cik'in hikayesini de anlatır.


Adana'da bir mekan var ki esnafı bile ondan 'Kebabın imparatoru' diye bahsediyor. Hiçbir usta da bunu söylerken gocunmuyor. 1921'de kurulmuş, Adana'nın en eski kebapçısı: Kebapçı Mesut. Mezeler standardın üstünde. Ama o kebap var ya o kebap ağızda dağılıyor…

3. EN İYİ HAMBURGER

Emre Mermer, İstanbul'daki en iyi hamburgeri yapan adreslerin zirvesinde yer alıyor. Emre En iyi seçilmiş etler, odun ateşiyle birleşince ortaya paha biçilemez bir lezzet çıkıyor. Tereyağlı burgeri favori.


Hamburger sevip de Mano'nun adını duymayan yok. Belirtelim lezzeti Vedat Milor'dan onaylı. Karalemize soğanlı Mano Burger'i efsane.


Yolunuz Eminönü'ne düşerse Virginia Angus'a bir uğrayın, hiç pişman olmayacaksınız. Nusret ya da Günaydın gibi steak houselardan aşağı kalır yanı yok. Üstelik fiyatlar daha makul.

4. PİDE SORANLARA...

İstanbul'da en iyi pidelerini Fatih Karadeniz ve Sarıyer Pideban yapar.

Pideban'ın pideleri mükemmel. Trabzon peynirli ve yumurtalı açık pideyi denemeden çıkmayın.


Fatih'e gittiyseniz Fatih Karadeniz Pide'ye bir yolunuzu düşürün. Trabzon peyniri ve tereyağı ile bir pide yapıyorlar parmaklarınızı yersiniz. Taş fırında pişirip koyuyorlar önünüze mis gibi de kokuyor.

5. BEN ESNAF LOKANTASI SEVERİM DİYENE...

Nişantaşı'ndaki Hünkar'ın mutfağı esnaf lokantaları arasında en iddialı olanı. Osmanlı mutfağı denince akla ilk gelen mekan. Lezzetinden şüphe etmeden her şeyden tadabilirsiniz.


Florya'daki Eşraf'ın yemekleri de mükemmel. Esnaf lokantalarına göre biraz pahalı ama bu kaliteye verdiğiniz para sizi pişman etmeyecek.


Bir de Beyoğlu eşrafının çok iyi bildiği Şahin Lokantası var. Fiyatları birçok yerle karşılaştırılamayacak kadar uygun. Sahici esnaf lokantası burası, lezzetinden hiç ödün vermedi. Adisyonla çalışmaz. Kredi kartı geçmez. Yemeği bitirir, dükkanı kapatır o yüzden vakitlice gidin.

Ne yerseniz yiyin, yanında mutlaka buz gibi SÜTAŞ ayran için...

Son Dakika Sponsorlu İçerik Okurken Ağzınızın Suyunu Akıtacak 13 Efsane Mekan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement