Öldürülen Ülkücü Üniversiteli İçin Kazan'da Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Ülkücü Üniversiteli İçin Kazan'da Gıyabi Cenaze Namazı

Öldürülen Ülkücü Üniversiteli İçin Kazan\'da Gıyabi Cenaze Namazı

Ege Üniversitesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada bıçakla yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Ege Üniversitesi öğrencisi Ülkücü Fırat Çakıroğlu için Ankara'nın Kazan ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

22.02.2015 18:14

Ege Üniversitesi'nde iki grup arasında çıkan kavgada bıçakla yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Ege Üniversitesi öğrencisi Ülkücü Fırat Çakıroğlu için Ankara'nın Kazan ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı. Namazın ardından ellerinde Türk bayrağı açarak sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçen grup, 'Fırat'lar ölmez vatan bölünmez', 'Kana kan dişe diş intikam intikam', 'Apo'nun itleri yıldıramaz bizleri', 'ehitler ölmez vatan bölünmez' şeklinde sloganlar atıp yürüdüler.

Kazan'da Ankara Caddesi üzerinden Milli Egemenlik Parkı'na kadar yaklaşık 1 kilometrelik yürüyüşe Kazan MHP İlçe yönetimi, MHP'li meclis üyeleri ve partililer katıldı. Milli Egemenlik Parkı'nda sloganlar eşliğinde yapılan basın açıklamasının ardından Fırat Çakıroğlu için Ülkü Ocakları Kazan Temsilciliğinde Mevlit okutuldu. Gaybi Cenaze namazı öncesi kısa bir açıklama yapan emekli İmam Abdullah Alaylı, "Cenaze namazı duadan ibaret bir namazdır, müminler birbirlerine karşı müşterek duada kusur etmezler. İlim yuvalarımız yaraları saran müesseseler olmaktan çıkıp, yara açan, birbirlerinin kanını döken hale geldiyse, bizlerin şöyle başımızı ellerimizin arasına alıp düşünmemiz lazım geldiğini birkez daha hatırlatmış olalım. Aradan 1400 sene geçmesine rağmen asr-ı saadetten sonra bugüne kadar hala aynı şeyler devam ediyorsa, biz de ilerleme yok. İşte ortaçağ denen de budur kardeşlerim" dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Atilla Akcan ise konuşmasında, "Ülkücü Hareket dün nasıl küresel güçlerin sömürü düzenine izin vermediyse, bugün de bu güçlerin taşeronluğunu yapan terör örgütünün ve mevcut iktidarın bölme projelerine geçit vermeyecektir. Türk Milleti bu elim hadisenin acısını içine atmayacak, hesabını eli kanlı canilerden ve ihanet ortaklarından mutlaka soracaktır. Tarihi şehitlerle dolu ve şanlı bir geçmişe sahip olan Ülkücü Hareket, safları daha da sıklaştırarak kutlu yürüyüşüne devam edecektir. Şehadet şerbetini içerek şehitler kervanına katılan yiğit ülküdaşım Fırat Çakıroğlu kardeşimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, ailesine ve camiamıza sabırlar diliyorum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Ülkücü Üniversiteli İçin Kazan'da Gıyabi Cenaze Namazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement