Oltu'da Etkili ve Yetkili Ebevynlik Semineri - Son Dakika
Yerel

Oltu'da Etkili ve Yetkili Ebevynlik Semineri

Oltu\'da Etkili ve Yetkili Ebevynlik Semineri

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce Aile Eğitim Programı kapsamında “Etkili ve Yetkin Ebeveynlik” semineri düzenlendi.

06.04.2015 12:11

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce Aile Eğitim Programı kapsamında "Etkili ve Yetkin Ebeveynlik" semineri düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Yakutiye Sosyal Hizmet Merkezi tarafından Oltu Birlik ve Beraberlik Vakfında, Kuran Kursu öğrencilerine etkili ve yetkin ebeveynlik konusunda düzenlenen eğitim Aile Eğitim Programı eğitimcisi Şeyda Daşçı, tarafından aktarıldı.

400 kursiyerin katıldığı seminerde konuşan Daşçı, çocukların birey olarak kabul edilmeleri gerektiğini söyledi.

Daşçı seminerde yaptığı sunumda şu ifadeleri kullandı:

" Bazı çocuklar akademik başarı gösterir. Kimi ise sporun ya da müziğin herhangi bir dalında başarılıdır. Ancak şu bilinmelidir ki okul başarısı, başarı kriteri değildir. Onların hata yapmalarına izin verin. Hataları öğrenme fırsatı olarak gösterin. Bunu yaparken hata yaptığında hatalı davranışının yerine ne koysa daha iyi olurdu. Onu gösterin. Çocuklarınızın önünde karar almayın. Tutarsız karar almayın. Anne babasından ayrı muamele gören çocuk, kural tanımaz, şımarık büyüyor. Birbirinize olan kızgınlığınızı, çocuk bakımında ona yansıtmayın. Hoşgörülü bir davranış sergileyin. Çocuklarınız, sizin onlara söylediklerini değil, davranışlarınızı örnek alırlar"

Sevginin en iyi iletişim şekli olduğunu belirten Daşçı, sen dili kullanmanın ve etkin dinlemenin önemine vurgu yaptı.

Seminer sonunda Daşçı, kursiyerlerin sorularını yanıtladı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Oltu'da Etkili ve Yetkili Ebevynlik Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement