Ömer Durna, "Kariyer Uçuşu Konferansı"Nda Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Ömer Durna, "Kariyer Uçuşu Konferansı"Nda Öğrencilerle Bir Araya Geldi

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Akdeniz İletişim Derneği tarafından "Kariyer Uçuşu Konferansı" düzenlendi.

06.12.2013 10:07

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Akdeniz İletişim Derneği tarafından "Kariyer Uçuşu Konferansı" düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa THY Antalya Bölge Müdürü Ömer Durna, konuşmacı olarak katıldı.

Kariyer planlamasında en önemli unsurun yapılacak işi sevmek ve inanmaktan geçtiğini vurgulayan Durna, "Eğer her şey yeni başlıyor diyenlerdenseniz, bilin ki uzun ve başarılı bir kariyer sizi bekliyor" dedi.

Durna, kariyer planlamasını pilotluğa benzeterek, uçuşta pilotların hata yapması nasıl uçuşta olumsuz sonuçlar doğuruyorsa kariyer planlamasında da aynı durumun geçerli olduğunu belirtti.

Hedefe ulaşmak için motivasyonun önemine dikkat çeken Durna, bireyin olay karşında direnip, zorluklara karşı sabır göstermesi durumunda sonuca ulaşabileceğini dile getirdi.

Yaptığı işe inanan ve sahiplenen insanların, bakış açılarında da farklılık görüldüğünü anlatan Durna, farklı bakış açısıyla ilgili şöyle örnek verdi:

"Bir gemi atölyesinde ustaya sorarlar, 'Ne iş yapıyorsun? Usta cevap verir, 'Şu gemilere çivi çakıyorum'. Diğer bir ustaya aynı soruyu sorduklarında ise usta, 'Şu denizlerde yıllarca durupta batmayan gemiler var ya işte onları yapıyorum' der."

Durna, iletişimin hayatın her safhasında önemli bir yere sahip olduğunu, her aşamasında tüm kanalların açık olması gerektiğini ifade etti.

Konferansın sonunda çekiliş yapılarak, THY sponsorluğunda öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Konferansa Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıç, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr, Bilal Arık, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Ayhan, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Akdeniz İletişim Derneği Başkanı Hüsamettin Oğuz ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ömer Durna, 'Kariyer Uçuşu Konferansı'Nda Öğrencilerle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement