Önce Kadın Buluşması" - Son Dakika
Güncel

Önce Kadın Buluşması"

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye olarak, şimdiye kadar 370 bin kadının yararlandığı "Önce Kadın" programı ile farkındalık sağladıklarını belirterek, "Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımının her geçen gün daha da önem kazandığı ülkemiz için yeni açılımlar sunacağına inanıyoruz" dedi.

02.03.2015 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vodafone Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Öğüt, Vodafone Türkiye olarak, şimdiye kadar 370 bin kadının yararlandığı "Önce Kadın" programı ile farkındalık sağladıklarını belirterek, "Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımının her geçen gün daha da önem kazandığı ülkemiz için yeni açılımlar sunacağına inanıyoruz" dedi.

Vodafone, CEO Club toplantıları kapsamında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle "Vodafone Önce Kadın Buluşması" düzenledi.

Öğüt, kadına hak ettiği saygının gösterilmesi için Türkiye'de farkındalığın arttığını belirterek, geleceğe ilişkin umutların arttığını söyledi.

Günümüzde mobil teknolojilerin dünyanın her yerinde ekonomik kalkınma ve kişisel refah üzerinde büyük ve olumlu bir etki yarattığını belirten Öğüt, şöyle konuştu:

"CEO Club toplantılarımızın odaklandığı konular arasında kadın konusu önemli bir yer tutuyor. Sadece iş dünyası için değil, sağlıklı, bilgili ve eğitimli bir neslin yetişmesinde de ana unsur olan kadınların ekonomik ve sosyal hayata eşit katılımı, ülkemizin sürdürülebilir büyümesi için en önemli potansiyeli oluşturuyor. Bu doğrultuda, grubumuzun kadınların güçlenmesine verdiği desteğin bir yansıması olan ve Vodafone'un faaliyet gösterdiği farklı ülkelerde mobil teknolojiler ile kadınların hayatını olumlu yönde nasıl değiştirdiğinin detaylı olarak anlatıldığı global raporu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle gerçekleştirdiğimiz Önce Kadın Toplantısı kapsamında Türkçe olarak sunmak bizim için ayrı bir önem taşıyor."

Vodafone Türkiye olarak, şimdiye kadar 370 bin kadının yararlandığı "Önce Kadın" programı ile farkındalık sağladıklarını belirten Öğüt, "Kadınlarımızın sosyal ve ekonomik hayata katılımının her geçen gün daha da önem kazandığı ülkemiz için yeni açılımlar sunacağına inanıyoruz. Kadınlarımızın güçlendirilmesi vizyonumuz çerçevesinde, grubumuzdan da aldığımız destek ve cesaretle, kadınlara yönelik sosyal yatırımlarımızı ve kadınlarımıza istihdam yaratmaya yönelik faaliyetlerimizi artırarak sürdüreceğiz" diye konuştu.

"Değişime Öncülük Edenler" paneli

Moderatörlüğünü Gazeteci Şirin Payzın'ın yaptığı "Değişime Öncülük Edenler" panelinde ise profesyonel yöneticilik yapan iş kadınları kadın girişimciliği üzerine fikirlerini paylaştı.

Citibank Üst Yöneticisi (CEO) Serra Akçaoğlu, Türkiye'de kadın girişimcilerin erkek girişimcilere göre çok daha faal olduğunu belirterek, kadın girişimcilerin başarı hikayelerinden örnekler verdi.

Citibank'ın da birlikte olduğu çeşitli kurumların kadınlara bütçe ve kurumsallaşma eğitimleri verdiğini belirten Akçaoğlu, başarıya ulaşılması halinde kadınların yakınlarına da faydalı olduğunu söyledi. Akçaoğlu, "Kadınlar başarılı olduğu zaman aileleri ve çevresine de fayda sağlıyor. Hatta bir bakıma onlara bakıyorlar. Bir girişimci kadınımız 3 nesle birden bakıyordu. Çocuklarına, torunlarına, teyzelerine, teyzelerinin çocuklarına bakıyordu" diye konuştu.

Akçaoğlu, Citibank'ın doğrudan mikro kredi vermediğini belirterek, başarıya ulaşan girişimcilere ödül verdiklerini söyledi.

Coca Cola Türkiye Kafkasya ve Orta Asya Bölüm Başkanı Galya Frayman Molinas ise insan kaynağının optimize edilmesi için kadın istihdamının artması gerektiğine dikkati çekti.

Kadın istihdam paketinin kısa vadede bazı güçlükler getireceğini belirten Molinas, "Kısa vadede çeşitli sorunlarla karşılaşılabilir ama paket uzun vadede olumlu sonuçlar getirecektir" dedi.

"İstihdam paketi bu ülkenin menfaati için hazırlanmış bir yasal düzenlemedir"

General Electric (GE) Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Canan Özsoy da Türkiye'de beyaz yaka işsizliğinin sanılandan çok daha yüksek olduğuna dikkati çekerek, "Türkiye beyaz yaka işsizliğiyle iki defa kaybediyor aslında" dedi.

Özsoy, tanıdığı bir beyin cerrahı 3 çocuk sahibi bayanın ev hanımlığı yaptığını, mesleğini hiç icra etmediğini aktardı.

Hükümetin açıkladığı kadın istihdam paketinin insan kaynakları departmanlarının yeni ve sistemli bir yapılanmasıyla başarıya ulaşacağını belirten Özsoy, "İstihdam paketi bu ülkenin menfaati için hazırlanmış bir yasal düzenlemedir. Hiçbir bedeli yoktur, sadece şirketlerin İK departmanlarının biraz daha çalışıp organizasyonunu düzenlemesi lazım" dedi.

Doğanonline Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, eğitim düzeyinin artması gerektiğini belirterek, öğretmenlerin eğitimi konusunda katedilmesi gereken büyük mesafe olduğunu söyledi.

İş hayatında ve yöneticilik pozisyonlarında kadın temsilinin artması için elle tutulur adımlar atılması gerektiğini anlatan Boyner, parlamentoda daha fazla kadın parlamenterin bulunmasının önemine işaret ederek, "Belki de meclise kota koymalıyız" dedi.

Girişimciler paneli

Vodafone Türkiye Kurumsal İlişkiler ve Çeşitlilik Direktörü Gizem Keçeci, Baba Beni Okula Gönder Projesi Öğrencisi Huriye Körne, Önce Kadın Programı Katılımcıları Muazzes Özer ve Wafaa Mohammed Ramadan'ın katılımıyla düzenlenen "Hayatı Değişenler" konulu ilk panelde de mobil teknolojilerle hayatı değişen kadınlar hikayelerini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Önce Kadın Buluşması' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement