Önder İmam Hatipler Derneğinden 15 Temmuz Konferansı - Son Dakika
Yerel

Önder İmam Hatipler Derneğinden 15 Temmuz Konferansı

Önder İmam Hatipler Derneğinden 15 Temmuz Konferansı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesin de faaliyet gösteren Viranşehir Önder İmam Hatipler Derneği, "15 Temmuz Dirilişi ve İmam Hatip Gençliği" adı altında konferans düzenledi.

18.11.2016 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesin de faaliyet gösteren Viranşehir Önder İmam Hatipler Derneği, "15 Temmuz Dirilişi ve İmam Hatip Gençliği" adı altında konferans düzenledi.

Viranşehir Belediye Kültür Merkezinde verilen konferansa Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Ateş, Viranşehir İlçe Müftüsü Kamil Oktay, Viranşehir Eğitim Bir-Sen Temsilcisi Ahmet Bilen, Viranşehir Önder Başkanı İbrahim Turgut ile İmam Hatip öğrencileri, öğretmenleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan program 15 Temmuz gecesi yaşananları özetleye sunumlar ile devam etti.

Programa konuşmacı olarak katılan Harran Üniversitesi Öğretim görevlisi Doç. Dr. Celil Abuzer, 15 Temmuz ABD destekli FETÖ darbe girişimine değinerek bu darbenin ardından en çok dini kavramların kirlendiğinin altını çizdi. 15 Temmuz ve sonrasını sosyolojik açıdan değerlendiren Doç. Dr. Celil Abuzer, emperyalist güçlerin İslam'ın ve Türkiye'nin gelişmesi karşısında çaresiz kaldığını, bundan dolayı da darbe girişiminde bulunduğunu ama bu girişimin Allah'ın lütfü ve halkın ferasetiyle başarsız olduğunu belirtti.

1 buçuk saat süren konferansın ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Önder İmam Hatipler Derneğinden 15 Temmuz Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement