OPEC, Rus Rublesini de Vurdu, Putin İyimser - Son Dakika
Ekonomi

OPEC, Rus Rublesini de Vurdu, Putin İyimser

OPEC, Rus Rublesini de Vurdu, Putin İyimser

OPEC dün aldığı karar sonrası Rus rublesi sert düşüş yaşadı. Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin ise 2015'de fiyatlar dengelenir dedi.

28.11.2014 15:56  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rus rublesi Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) üretimi bulunduğu seviyede tutma kararı almasının ardından bugün açılışta sert düşüş kaydetti ve tüm zamanların en düşük seviyesini gördü. Rusya Devlet Başkanı Vilademir Putin ise iyimser konuştu.

RUBLE ERİYOR

Ruble son olarak dolar karşısında yüzde 1.9 dolayında düşüşle 49.56, euro karşısında ise yüzde 1.4 kayıpla 61.76 seviyesinde yer aldı. Para birimindeki kayıpların ardından, RTS borsa endeksi de 970 puanın altını görerek 2014'ün en düşük seviyesine geriledi. Brent ham petrolünün varil fiyatı dünkü OPEC kararının ardından bugün 1 dolarlık düşüşle 71.53 dolar seviyesinde işlem gördü

PUTİN: FİYATLAR DENGELENİR

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, petrol fiyatlarıyla ilgili iyimser konuştu. Reuters'ın haberine göre Fransız petrol şirketi Total'in CEO'su Patrick Pouyanne ile gerçekleştirdiği toplantı sonrasında konuşan Putin, "Gelecek yılın ilk çeyreğinde ya da ortasında, petrol piyasasının dengesini bulacağı konusunda çok eminim" dedi. Putin, OPEC toplantısından sonra petrol fiyatlarında düşüş beklediğini ve toplantıda ekstra bir şey talep etmediklerini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi OPEC, Rus Rublesini de Vurdu, Putin İyimser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor
    11:57 CHP Milletvekili Bingöl: Türkiye'nin tekstil sektörü kan ağlıyor

    CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, Türkiye ekonomisindeki yanlış ekonomi politikalarının tekstil sektörünü olumsuz etkilediğini belirterek, sektörün yarısının iflas noktasına geldiğini söyledi. Bingöl, sektör temsilcileriyle bir araya gelerek sorunları dinledi ve sektörün geleceği konusunda endişelerini dile getirdi. Maliyetlerin artması, kredi imkanlarının azalması ve dış rekabetin artması gibi faktörlerin sektörü zor durumda bıraktığını ifade eden Bingöl, gereken önlemlerin alınmaması halinde Türkiye'nin üretim potansiyelinin kaybedileceğini vurguladı.

  • Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur
    11:55 Fatih Erbakan: Türkiye'nin beka sorunu emeklilerin sorunudur

    Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Yozgat Yerköy’de; "Bugün Türkiye'nin bir beka sorunu varsa o da emeklinin beka sorunudur. Asgari ücretlinin beka sorunudur. Çiftçinin, köylünün beka sorunudur. Şu mübarek Ramazan gününde insanları yüz gram peynire, yüz gram hurmaya muhtaç bir halde yaşatmak mecburiyetinde bırakıyorlar. Millete reva mı bu" dedi.

  • ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti
    11:53 ATO Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile ilişkilerin ilerlediğini belirtti

    Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Özbekistan ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda ilerlediğini, iki ülke arasında yatırım ve iş birliği zeminini oluşturmak üzere çok sayıda anlaşma imzalandığını belirterek, "Özbekistan ve Türkiye arasındaki siyasi,...

  • Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde
    11:51 Çiftçiler 'patates diyarı'nda ekim mesaisinde

    Bolu'da patates ekimi başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates ekmeyi bırakarak dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye başladı. Üreticiler yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetleri ve satış fiyatları konusunda belirsizlik yaşıyor.

  • İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor
    11:28 İş Sanat, Cumhuriyetin 100. Yılı Sergisini Son Kez Ziyaretçileriyle Buluşturuyor

    İş Sanat, Cumhuriyetin 100'üncü Yılı vesilesiyle İstanbul Eminönü'ndeki Türkiye İş Bankası Müzesi'nde ve Ankara Ulus'taki İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde açtığı 'Yaşasın Cumhuriyet! Atatürk Döneminde İktisadi Bağımsızlığın İlk Adımları' sergisi Mart ayında son kez ziyaretçileriyle buluşuyor. Sergi, açıldığı günden bugüne kadar 510 binden fazla ziyaretçiyi ağırladı ve ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

  • Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu
    11:24 Bolu'da Patates Ekimi Başladı, Üreticiler Sezondan Umutlu

    Bolu, 'Patates diyarı' olarak bilinen şehirlerden biri olup, üreticiler patates ekimine başladı. Geçtiğimiz yıllarda patates yerine dane mısıra yönelen çiftçiler, bu yıl tekrar patates ekmeye karar verdi. Üreticiler, yeni sezondan umutlu olsa da tohum maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle satış fiyatlarını belirleyemiyor.


Advertisement