Ordu'da 1,2 Milyon Fidan Üretildi - Son Dakika
Yerel

Ordu'da 1,2 Milyon Fidan Üretildi

Ordu\'da 1,2 Milyon Fidan Üretildi

Orman Fidanlık Müdür Vekili Celal Kaya, fidan üretimi yapan kooperatiflere 2013 yılında 175 bin TL ödeme yaptıklarını söyledi.

06.09.2014 14:25  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orman Fidanlık Müdür Vekili Celal Kaya, fidan üretimi yapan kooperatiflere 2013 yılında 175 bin TL ödeme yaptıklarını söyledi.

Ordu Fidanlık Müdürlüğü'ne bağlı Ordu, Kurşunçalı ve Ünye fidanlıkları olmak üzere 3 adet fidanlık bulunduğunu, bu fidanlıklarda 13 hektar alanda kayın, kızılağaç ile diğer yapraklı ve ibreli fidanlar yetiştirildiğini belirten Kaya, fidan üretiminin her geçen yıl arttığını belirtti.

2014 yılında 1 milyon adet fidan üretimi planladıklarını belirten Kaya, ocak-ağustos ayları arasında 1 milyon 200 bin adet fidan üretimi yapılarak, planlanandan daha fazla sayıda fidan üretimi gerçekleştirildiğini söyledi.

Fındığa alternatif olarak üretimi yapılan ürünlerin yanı sıra fidancılığın da her geçen yıl önem kazandığını vurgulayan Kaya, fidan üretimi yapan kooperatiflerle alım garantili üretim yaptıklarını da belirtti. Alım garantili fidan üretimi kapsamında her yıl kooperatifler kanalıyla fidan üretimi de gerçekleştirildiğini ifade eden Kaya, bu kapsamda 2013 yılında mavi ladin, sarıçam, ıhlamur olmak üzere toplam 105 bin adet fidan üretimi gerçekleştirildiğini ve 175 bin TL ödeme yapıldığını kaydetti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da 1,2 Milyon Fidan Üretildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement