Ordu'da 7 'Göl-Su' Yapılacak - Son Dakika
Yerel

Ordu'da 7 'Göl-Su' Yapılacak

Ordu'da kırsal kesimlerde sulu tarıma geçilmesini sağlamak ve yöre halkının temiz içme suyuna kavuşması amacıyla 7 adet 'Göl-Su Projesi' uygulanacak.

19.05.2014 14:26  Güncelleme: 14:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesini sağlamak ve yöre halkının temiz içme suyuna kavuşması amacıyla 7 adet 'Göl-Su Projesi' uygulanacak.

Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından uygulanacak proje ile Mesudiye ilçesinde 2 bin 430 dönüm arazi sulanacak ve 6 yöreye 13 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. Yapılacak çalışmaya göre Mesudiye-Müslümsarıca Göleti ile 2 bin 430 dönüm arazide sulu tarım yapılacak. Korgan ilçesinde oluşturulacak gölet ise ilçeye 1.8 milyon metreküp içme suyu sağlanacak. Çaybaşı'nın İlküvez mahallesinde oluşturulacak gölet ile İlküvez, Yoğunoluk, Devecik ve Kaynartaş mahallelerine 2 milyon 42 bin metreküp, Gölköy Kırtaş Göleti ile ilçe merkezi ve civar yerleşimlere 3.83 milyon metreküp, Kumru ilçesinde oluşturulacak gölet ile ilçeye 2.92 milyon metreküp içmesuyu sağlanacak.

Ayrıca, Ordu Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan ve daha önce su baskınlarına sebep olan dereler ıslah edilecek. Bu ıslah sonunda oluşturulacak gölet Ordu Üniversitesi kampüsüne görsellik oluşturacak. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ordu'da 7 'Göl-Su' Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement