Ordu'da Kıyı Kenar Çizgisini İhlal Eden Tesislerin Yıkılması - Son Dakika
Yerel

Ordu'da Kıyı Kenar Çizgisini İhlal Eden Tesislerin Yıkılması

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz: "Artık plajlar halka açık olacak.

02.02.2015 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,  kıyı kenar çizgisini ihlal eden tesislerin yıkılmasına ilişkin, "Artık plajlar halka açık olacak. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz" dedi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak tarihe geçecek bir karara imza attıklarını belirtti.

" Altınordu, Ünye ve Fatsa ilçelerinde kıyı kenar çizgisini ihlal eden tesisleri yıkarak halka açıyoruz" diyen Yılmaz, ekipler Efirli bölgesindeki tesislerin yıkımıyla uygulamayı başlattığını dile getirdi.

Uygulamanın söz konusu her bölgede hayata geçirileceğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Uzun yıllardır halka açık olması gereken alanlarda yasal gerekliliğin yerine getirilmemesi nedeniyle bu uygulama bugüne kadar geldi. Maalesef 22 yıldır mahkeme kararına rağmen yıkım talimatı verilmiş alanlara özel bir imtiyaz tanınmıştı. Büyükşehir Belediyesi olarak göreve gelir gelmez Ünye'den Gülyalı'ya kadar olan sınırlarımız içinde, kıyı kenar çizgisi dahilinde hukuken bulunmaması gereken mekanlara ilişkin bir müeyyide uygulanması talimatını verdik.  Bu çerçevede öncelikle Ordulu hemşehrilerimizin yaz döneminde yoğun olarak gittiği fakat kullanamadığı alanların yıkım kararlarını uygulamaya koyduk. Artık plajlar halka açık olacak. Bu konuda asla taviz vermeyeceğiz."

Uygulamanın hayata geçirilmesi ile ilgili kamu kurum yöneticilerinin kendilerine yardımcı olduğunun altını çizen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Kamu kurumlarımızın yöneticilerine ben buradan teşekkür ediyorum. Başta Alay Komutanımız, Emniyet Müdürümüz ve özellikle saygıdeğer Valimize... Zira bu kararın uygulanmasında kendileri de özel bir gayret içinde oldular. Sayın Valimiz süreci yakından takip etti. İnşallah bu yaz döneminde Efirli bölgesi başta olmak üzere Ünye'den Gülyalı'ya kadar sahil şeridimizin tamamı halkımızın istifadesine en üst seviyede sunulmuş olacak." - Ordu

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ordu'da Kıyı Kenar Çizgisini İhlal Eden Tesislerin Yıkılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • kemal: inşallah 0 0 Yanıtla

Advertisement