Ordu'da Şiddetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Ordu'da Şiddetli Yağış

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Sel bölgelerinden detaylar Karadeniz Sahil yolundan detaylar Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın açıklaması Vatandaşlar Ordu'da şiddetli yağış sonucu Fatsa, Perşembe, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde sel ve heyelan meydana geldi.

05.07.2016 11:37

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Sel bölgelerinden detaylar

Karadeniz Sahil yolundan detaylar

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'ın açıklaması

Vatandaşlar

Ordu'da şiddetli yağış sonucu Fatsa, Perşembe, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde sel ve heyelan meydana geldi.

Kent genelinde gece başlayan şiddetli yağmur, Fatsa, Perşembe, Gürgentepe ve Çatalpınar ilçelerinde giderek etkisini artırdı.

Karadeniz Sahil Yolu'nun Ordu- Trabzon şeridi, Fatsa Bolaman Mahallesi mevkinde yağışa bağlı meydana gelen heyelan nedeniyle trafiğe kapandı. Karayolları ekipleri, yolun açılmabı için çalışma başlattı.

Perşembe ilçesine geçişi sağlayan köprü de yıkılırken, Akçaova deresinde su seviyesinin yükselmesi sonucu mevsimlik tarım işçileri bölgeden uzaklaştırıldı.

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, yaşanan sel ve heyelanlar üzerine Fatsa ilçesinde incelemelerde bulundu.

Yılmaz, incelemeleri sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, çok büyük bir sel felaketiyle karşı karşıya olduklarını söyledi.

Metrekareye 300 kilogram yağmur düştüğü bilgisini aldıklarına işaret eden Yılmaz, 16 yerde de heyelanlar oluştuğu belirtti.

Yılmaz, selin bölgede çok ciddi hasara yol açtığını ifade ederek, "Karadeniz Sahil Yolu Nefise Akçelik tüneli çıkışında yaşanan heyelan nedeniyle yol trafiğe kapandı. Aynı zamanda Perşembe ilçemize ulaşımı sağlayan büyük köprümüz yıkıldı." dedi.

Hasar gören yerleri inceleyerek ivedi şekilde tespit yapmaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Özellikle Fatsa ilçemizin iç kesimlerinde çok ciddi hasar var. Bölgede 12-13 kişilik heyetin mahsur kalma durumu vardı. Onlar biraz önce kurtarıldı. Sahil Güvenlik ve Genelkurmay kurmaydan helikopter istemiştik. Gerek kalmayınca helikopteri geri gönderdik. Şu anda hayati tehlikeyi oluşturacak bir durum yok." dedi.

Yıkılan ev olup olmadığı yöndeki soruya ise Yılmaz, "Şu anda bize intikal eden 10'a yakın yıkılan ev var. Biz onları bire bir yerinde tespit edip gerekli yardımları yapacağız." diye konuştu.

Bölgede şiddetli yağmur sürüyor

Öte yandan Ordu'nun Fatsa ve Perşembe ilçelerinde şiddetli yağmur devam ediyor.

Bölgede ekipler çalışmalara başlamak için yağmurun kesilmesini beklerken, Fatsa ilçesindeki organize sanayinde birçok araç ve iş yeri su altında kaldığı gözlendi.

Ordu\'da Şiddetli Yağış
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ordu'da Şiddetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement