Ordu- Giresun Havalimanı, Karadeniz'in Dalgalarına Meydan Okuyor - Son Dakika
Güncel

Ordu- Giresun Havalimanı, Karadeniz'in Dalgalarına Meydan Okuyor

Ordu- Giresun Havalimanı, Karadeniz\'in Dalgalarına Meydan Okuyor

Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu- Giresun Havalimanı, Karadeniz'in hırçın dalgalarına meydan okuyor.

04.10.2014 11:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk kez denize dolguyla yapılan Ordu- Giresun Havalimanı, Karadeniz'in hırçın dalgalarına meydan okuyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Son günlerde yaşanan fırtınada boyu 6 metreyi aşan dalgalar Giresun'da sıkıntı yaşattı. Fakat havalimanımızda hiçbir sıkıntı olmadı. 31 milyon ton taş dökülerek yapılan havalimanı Karadeniz'in hırçın dalgalarından bilimsel hesaplama ve teknolojiyle yapılan dalgakıran mendireklerle korunuyor" dedi.

Ordu'nun Gülyalı İlçesi'nde temeli 3 yıl önce atılan ve 31 milyon ton taşın denize dökülmesiyle yapılan Ordu- Giresun Havalimanı'nın üst yapı çalışmaları sürüyor. Mart 2015'te açılması hedeflenen havalimanı, Karadeniz'in hırçın dalgalarına karşı güvenliği ile de dikkat çekiyor. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu 290 milyon TL'ye mal olacak havalimanının Karadeniz'in hırçın dalgalarından bilimsel hesaplama ve teknolojiyle yapılan dalgakıran koruyucu mendireklerle korunduğunu söyledi.

6 metreyi aşan dalgaların bile havalimanını etkilemediğini vurgulayan Balkanlıoğlu, "Karadeniz için 'Karadeniz kendinden alınanı geri alır, verdiğini geri alır' diye bir söz var. Burada dönem dönem müşahade ediyoruz. Karadeniz boyunca denizin doldurulmasıyla elde edilen arsalar, yollar hırçın dalgalara dayanamayıp büyük hasara uğruyorlar. Karadeniz bazen verdiğini geri alıyor. Geçtiğimiz haftalarda meydana gelen fırtınada boyu 6 metreyi aşan dalgalar, Giresun'da sıkıntı yaşattı. 'Havaalimanımızda bir hasar oluştu mu?' gibi endişeler dile getirildi. Burayı yaparken projesini hazırlayan uzman ekip Karadeniz'in uzun yıllar ortalamasını almak suretiyle en yüksek düzeydeki dalgalar ve fırtınanın şiddedine göre onun çok üzerinde bir yapıyla burayı donattılar" dedi.

Giresun'da 6 metrelik dalgaların Ordu-Giresun havalimanına hiçbir zararı olmadığının da altını çizen Vali Balkanlıoğlu, "Boyu 6 metreyi geçen dalgalar havalimanımıza hiçbir zarar vermedi. Dalgalar için dalgakıranlar ve en dıştaki koruyucu mendirek buna imkan vermeyecek şekilde yapıldı. Karadeniz'in hava şartları ne olursa olsun inşallah bu havalimanı hiç hasar ve zarar görmeden uzun yıllar halkımızın hizmetinde olacak. Giresun'u çok etkileyen, yola ve çevredeki binalara zarar veren dalgalarda havalimanının hiç zarar görmemesi bunun kanıtı. İnşallah böyle devam edecek. 31 milyon ton taş dökülerek yapılan havalimanı Karadeniz'in hırçın dalgalarından bilimsel hesaplama ve teknolojiyle yapılan dalgakıran mendireklerle korunuyor" diye konuştu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu Ordu- Giresun Havalimanı'nın Türkiye'nin en prestijli projeleri arasında yer aldığını da sözlerine ekledi. - Lyalıordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu- Giresun Havalimanı, Karadeniz'in Dalgalarına Meydan Okuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement