Ordu - Sakatlar Derneği Şube Başkanı'nın Akülü Araç İsyanı - Son Dakika
Güncel

Ordu - Sakatlar Derneği Şube Başkanı'nın Akülü Araç İsyanı

Ordu - Sakatlar Derneği Şube Başkanı\'nın Akülü Araç İsyanı

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Arslan Güdek, "Yürüyememek akülü araç alabilmek için yeterli değil, kolumuzun da olmaması gerekiyor.

12.05.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde düzenlenen etkinlikte konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Arslan Güdek, "Yürüyememek akülü araç alabilmek için yeterli değil, kolumuzun da olmaması gerekiyor. Bize tekerlekli sandalye tavsiye edenler, neden yürümüyor da milyonluk araçlara biniyorlar" dedi.

Ordu'nun Ünye İlçesi'nde 10 - 16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Programa Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, protokol üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Engellilerden oluşan zeybek ekibi, okçuluk, bilek güreşi ve dans ekiplerinin şovları ilgiyle izlendi.

Burada bir konuşma yapan Türkiye Sakatlar Derneği Ünye Şube Başkanı Arslan Güdek, "Bizler soyutlanmak değil, bu topluma faydalı olmak, sosyal hayatın her evresinde bulunmak istiyoruz. Adımız sakat, özürlü ya da engelli olmuş, inanın hiç fark etmez. Önemli olan sorunların çözülmesi ve sıkıntılarımızın giderilmesidir. Bir hafta boyunca şirinlik olsun diye, bizi böyle hatırlasınlar diye gözyaşlarımızı gizleyip gülümseyeceğiz. Oysa bütün yetkililerden sıkıntılarımızın nedenini izah etmelerini isterdik. Yürüyemeyen ben ve benim gibi insanlar neden akülü araç alamıyor. Akülü araç alabilmek için neden kollarımdan birinin de olmaması, kalp veya koah hastası olmam gerekiyor" dedi.

Yollar ve kamu binaları yapılırken engellilerin dikkati alınmasını isteyen Güdek şöyle devam etti:

"Gözleri görmeyene gözlük, işitmeyene kulaklık, ihtiyacı olana protez ve bir sürü alet edevat veriliyor da ben yürüyemeyince neden kolunu da sakatla veya kalp hastası ol da öyle gel deniyor. Bu ayrım neden yapılıyor bilmek isterdik. Ayaklarımızın tutmaması yetmiyor mu bizi bir yerden bir yere taşıyacak bir araç alabilmek için? Amaç spor yapmamızı teşvik etmek ise, bize tekerlekli sandalyeyi tavsiye edenler neden kendileri milyonluk makam araçlarıyla gezer ve yürümezler."

Başkan Güdek'in konuşması etkinlikte bulunan engelliler ve aileleri tarafından da büyük alkış aldı. Yapılan konuşmaların ardından engelliler, hazırladıkları gösterileri sundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu - Sakatlar Derneği Şube Başkanı'nın Akülü Araç İsyanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement