Orduzu'da 2 Çeşme Hizmete Sunuldu - Son Dakika
Yerel

Orduzu'da 2 Çeşme Hizmete Sunuldu

Orduzu\'da 2 Çeşme Hizmete Sunuldu

Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi’ne hayırseverler tarafından yapılan 2 çeşme, vatandaşların hizmetine sunuldu.

14.07.2015 16:00

Battalgazi ilçesine bağlı Orduzu Mahallesi'ne hayırseverler tarafından yapılan 2 çeşme, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Tarihi Çınar'ın bulunduğu alandaki su, 900 metre boru döşenerek, hayırsever vatandaşlar tarafından yaptırılan 2 adet çeşmeden akıtıldı. 900 metre boru döşenerek vatandaşların hizmetine sunulan suyun vatandaşlar için öneminin büyük olduğunu belirten Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, "İnsanın öldükten sonra amel defterinin kapatılmaması noktasında bazı temel unsurlar vardır. Bunlardan bir tanesi sadaka-i cariye dediğimiz, çeşmedir, yoldur, hastanedir, okuldur vs. bir diğeri de ilmi bir buluştur. Çocukluğumuzdan beri Orduzu'yu hep suların kaynadığı yer olarak bilirdik.

Battalgazi'de eski çeşmelerle ünlü olan bir yer. Bu çeşmelerinde Orduzu'dan geldiği söylenmekteydi. Biz Belediye Başkanlığı dönemimizde de çeşmelerin ayağa kaldırılma konusunda gayret gösterdik. Standardında Selçuklu mimarisi örneğini geliştirdik. Bugün de burada iki tane çeşmemizin açılışını yapacağız. Biz yola çıkarken, 'Battalgazi'nin tüm mahalleleri, Battalgazi mazisine layık istikbale hazırlanacak' dedik. Şu anda bir yandan asfalt kompresörlerinin ihalesi yapılmış ve bayramdan sonra faaliyete geçecek, bir taraftan asfalt prenti ihale edildi oda bayramdan sonra montaj işlemine başlayacak, bir taraftan belediye hizmet binası, diğer taraftan askerlik şubesi diye tabir ettiğimiz ve Malatya'nın en eski yapılarından olan askerlik şubesinin karşısına hastane yaparak, tarihimize ve kültürümüze sahip çıkarken, hem de Battalgazi'mizi daha iyi yerlere getirme amacındayız" dedi.

Hayırsever iş adamı İlyas Akcebe ise, "Bu çeşme çocukluktan beri benim hayalimdi. Allah bana nasip etti. Burada bulunanlara ve emeği geçenlere sonsuz teşekkür ediyorum. Bu çeşmeyi annem ve babamın anısına yaptırdım. Çok mutluyum ve sevinçliyim" ifadelerini kullandı.

Orduzu Mahalle Muhtarı Zeki Bakan da, suyun gelmesinde ve çeşmelerin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Battalgazi Belediye Başkanımız Selahattin Gürkan'a, Orduzu'daki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum ve saygılarımı iletiyorum" şeklinde konuştu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Orduzu'da 2 Çeşme Hizmete Sunuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement