Burhaniye'de Organik Üretim Yapan Köylülere Özel Pazar - Son Dakika
Yerel

Burhaniye'de Organik Üretim Yapan Köylülere Özel Pazar

Burhaniye\'de Organik Üretim Yapan Köylülere Özel Pazar

Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Kırtık mahallesinde 3 yıldan bu yana sürdürülen organik üretim çalışmaları olumlu sonuç verdi.

02.09.2014 18:18  Güncelleme: 21:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Kırtık (köyü) mahallesinde 3 yıldan bu yana sürdürülen organik üretim çalışmaları olumlu sonuç verirken, vatandaşlar ürünlerini belediyenin kendilerine tahsis ettiği özel yerde satmaya başladı.

Madra dağı eteğindeki Kırtık yaylasında üretim yapan vatandaşlar, ilgiden memnun olurken, çok sayıdaki tüketici de organik ürünleri tercih etmeye başladı. İlçeye 17 kilometre uzaklıktaki Kırtık mahallesinde, Kaymakamlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünün öncülüğünde başlatılan organik üretimden olumlu sonuç alındı. Çiftçiler bahçelerinde ürettikleri sertifikalı ürünleri ilçe pazarının bir bölümünde kendilerine ayrılan bölümde satmaya başladı. Kırtık da Organik Tarım ve Turizm Geliştirme Derneği adı altında bir de dernek kuruldu. Organik ürünleri tercih ettiklerin anlatan Cemil Çam, "Organik Pazar da Burhaniye köylülerinin yetiştirdiği gayet sağlıklı doğal ürünler var. . Bunlar kimyasal içirmiyor. Bunun için de çok lezzetli. Biz de burayı tercih ediyoruz. Sağlıklı yaşam için sağlıklı beslenmek gerekiyor" dedi. Halil İbrahim Çetin de, "Köylü pazarında organik ürünleri tercih ediyoruz. Çünkü, bunlar da hiçbir katkı yok. Bu üretimi yapan köylülerimize teşekkür ediyorum" dedi. Üretici Adem Yılancıoğlu da, "Organik tarımda yapıyoruz. Üretim sırasında ürün kaybı oluyor.Bunun telafi edilmesi için organik iyi tanıtılmalı. Bura da sürümün fazla olması gerekmektedir. Evet malımızı pazarlıyoruz. 5-10 kuruş kazanıyoruz. Ama. Organik bilincinin artırılması gerekmektedir. Daha iyi tanıtılmalı" dedi. İbrahim İbiş ise, "Kırtık mahallesinden organik üreticiyiyim. Pazarımız açıldı. 2 haftadır satıyoruz. Satışlarımız iyi memnununuz" dedi.

Hasan Yılancıoğlu da, "Organik tarım yetiştiricisiyim. Biz bu ürünü sığır gübresiyle yapıyoruz. Hayvanların yem yemeden önceki gübresini kullanıyoruz. Herkese teşekkür ediyorum. Öncelikle belediye başkanına destek verdiği için teşekkür ediyorum" dedi. Cennet Deniz, "Biz bu üretimi Kırtık köyünde yapıyoruz. Üretimden memnunuz. Bize bu olanağı sağlayan belediye başkanına teşekkür ediyoruz" dedi. Emine İbiş de, "Börülce, yağ çilek satıyordum. . Şu anda çilek bitti. Börülce. Domatesim var. İşimizden memnunuz" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye'de Organik Üretim Yapan Köylülere Özel Pazar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement