Orhan Eriman: Uluslararası Marka Sayısı 1.300.000 Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Orhan Eriman: Uluslararası Marka Sayısı 1.300.000 Oldu

Orhan Eriman: Uluslararası Marka Sayısı 1.300.000 Oldu

Markiz Patent Genel Müdür Orhan Eriman patent ve marka işlemleri hakkında önemli açıklamalar yaptı.

09.01.2017 10:30  Güncelleme: 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genel Müdürpatent ve marka işlemleri hakkında önemli açıklamalar yaptı. Eriman "2016 yılı Markaların Uluslararası tesciline ilişkin Madrid Protokolü Anlaşmasının 125. Yıl dönümüydü. Madrid Protokolü sistemine göre yapılan uluslararası tescil sayısı 1.300.000'e ulaştı. Bu başvuru da Singapur menşeili Best World Int. Ltd. firması tarafından yapılan "SKINSTUDIO" markasıyla oldu.


Madrid Sisteminde şu ana kadar 98 üye ülke bulunmaktadır. Önümüzdeki 1-2 yıl içinde Brezilya, Kanada ve bazı Güney Asya ülkelerinin de üye olması beklenmektedir.

Kasım 2016 sonunda geçen yılın aynı tarihine göre uluslararası marka tescil başvurularında %9 artış olduğu görülmektedir. Şu ana kadar en çok başvuru sıralamasında ilk üçte Avrupa Birliği, ABD ve Almanya yer almaktadır.

Madrid Sistemine göre yapılan uluslararası marka başvurularındaki artan ivmeyi aşağıdaki tabloda görmek mümkün. 2019 yılında 1.500.000 tescile ulaşılması hedeflenmektedir." dedi.

Türk firmalarına da öneride bulunurak, "Yurtdışı pazarlarına açılmadan önce Türk firmalarının da ilgili ülkelerde markalarını tescil ettirmesi gerekmektedir. Türkiye'de yapılmış olan marka tescili sadece Türkiye sınırları içinde geçerli olup, uluslararası piyasalara açılmadan önce markanızın tescil durumunun yurtdışında da araştırılması gerekmektedir. Özellikle kendi markası ile ihracat yapan şirketlerin, mallarını gönderdikleri ya da pazar olarak gördükleri her ülkede markalarını tescil ettirmesi gerekmektedir. Yurtdışı marka tescilinde Madrid Protokolü sistemi en çok kullanılan yöntemdir. Sisteme üye olan 98 ülkenin tamamında tescil başvurusu yapılabilineceği gibi, bu ülkeler arasından sadece belirlediğiniz ülkeler için de tescil başvurusu yapılabilir. Hem maliyet, hem prosedür, hem süreç açısından çok avantajlıdır." dedi.

Son Dakika Ekonomi Orhan Eriman: Uluslararası Marka Sayısı 1.300.000 Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement